Když jsem si to přiznala, jako bych si najednou dovolila .. cítit. A to mě vyděsilo

recenze

Království těla a ohně (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Království těla a ohně

"Myslím, že jsem si uvědomila, nebo jsem se s tím smířila, že některé věci se nedají ani změnit nebo zastavit. Že na nich pořád záleží, ale ne tolik. Že jsou spojené se silnými emocemi, ale ne tak silnými jako jiné. Že to, co jsem k tobě cítila, nemá nic společného s tím, co jsi udělal nebo neudělal. A když jsem si to přiznala, jako bych si najednou dovolila .. cítit. A to mě vyděsilo."

Styl psaní Jennifer L. Armentrout mě v této knize opět naprosto přesvědčil. Druhý díl se mnohem více zaměřuje na emocionální vývoj postav, i když opět jde o fyzické potěšení - jen to, že je spojeno s emocemi.
Postavy Poppy a Hawk jsem si prostě zamilovala. A Kieran.
Poppy prošla v této knize velkým vývojem, vyrostla sama se sebou a s výzvami tohoto a minulého dílu. Jsem na ni neskutečně hrdá a moc se těším, až uvidím, co ji ještě čeká (zejména ten konec vyvolává mnohé další otázky a jsem si jistý, že budu muset chránit své srdce).
Jinak se mi moc líbily všechny úvahy a úvahy v myšlenkách Poppy. Zhroutí se jí celý "světonázor" a ona se musí vypořádat s tolika změnami, izolovanou výchovou, vírou (o níž už dříve pochybovala) – a je poprvé opravdu zamilovaná. Totéž platí pro Hawkea, dozvědět se více o něm a jeho minulosti bylo neuvěřitelně milé a přimělo mě se do něj zamilovat ještě víc, než už jsem byla. Oba v tomto svazku získali hloubku charakteru a díky mnoha drobnostem mi srdce poskakovalo na každé stránce. Vztah mezi těmi dvěma mě přiměl vznášet se na devátém oblaku, ale také čas od času poškodil mé srdce. Ta láska, ta jemnost, intenzita a taky trocha "brutality" mezi nimi je neskutečně krásná a mohla bych o nich blouznit donekonečna.

Zápletka mě také dokázala naprosto přesvědčit, byla napínavá po celou dobu a byla jsem unesena až do konce. Dala by se klidně rozdělit na dvě části, protože v určité chvíli nastává v příběhu zlom, od kterého se mnohé změní. Máte pocit, že existují dvě fáze vývoje, obě jsou velmi dobré a důležité!

Uchvátilo mě nejen napětí, ale i pocity, které ve mně autorka vyvolala. Nezanedbával se ani humor a neskutečně moc jsem se nasmála, i když kniha byla na mnoha jiných místech velmi vážná a dojemná. Směs udělala z knihy něco naprosto výjimečného!

Co mě také dostalo, byly bojové scény. Cítila jsem se, jako bych bojovala s Poppy a ostatními na místě.
Fantasy svět je stále složitější a promyšlenější a i zde se ukázalo, že "Krev a popel" ukazuje jen zlomek toho, co Jennifer L. Armentrout svou sérií vytvořila.

Konec mě strhl a pořád si říkám, co jsem to vlastně četla. Ráda bych četla rovnou pokračování, ale na to si musíme ještě počkat ..

Série "Blood and Ash" je absolutní nutností pro každého fanouška fantasy!

Komentáře (0)

Přidat komentář