Když je čtení vzácnost

recenze

Čtenářka (2018) 3 z 5 / Američanka510
Čtenářka

Recenze
Na knihu jsem se velice těšila. Po přečtení anotace jsem doufala, že kniha bude zaměřená na tu výsadu čtení. Naopak mi přišlo, že to v knize nebylo ani nějak moc zmíněno. Ukázali sice, jak se hlavní postava učí číst, ale nebylo to zmíněno, jako ve společnosti a to já jsem očekávala. První z čeho jsem byla zklamaná.

Pomalé tempo a že jsem se i v nějakých částech nudila a do čtení jsem se musela nutit, knize také nepřidává plusové body.

Po dočtení jsem zjistila, že je to série. Na můj vkus zbytečné doplňování děje. Kniha se mi zdála uzavřená a do dalších dílu se pouštět nebudu, protože mě děj nezaujal natolik, abych potřebovala další díl a na víc u nás není ani třetí díl přeložený.

Co se, ale autorce musí nechat, že si umí hrát se slovy, s jejich významy a dokáže dokonale popsat místo i charakter lidí.

Poté mě kniha ještě uchvátila grafickým zpracováním. Text byl i u čísel stránek. Z těch slov se potom složil citát. Šedé stránky pro odlišení děje. Škrtání slov jako kdyby byly napsané ručně. Zaplňování papíru, jak se dalo. Nebo mizení stránek, jako kdyby stránka opravdu mizela.

Dalším překvapením byla romantická linka. Roztomilá a pomalá.

Snad někdy příště u další recenze Vaše Lucka Ld

Komentáře (0)

Přidat komentář