Nečekaná setkání

recenze

Slunce je také hvězda (2018) 3 z 5 / Američanka510
Slunce je také hvězda

Recenze
Aneb když se na knihu těšíte a dopadne to zklamáním. Takhle bych popsala čtení téhle knihy. Někdy je lepší na knihu se netěšit.
Začneme pozitivně, ať nezačnu hned hanit.
Tak prvním pozitivem byla čtivost knihy. Knihu jsem přečetla za tři dny. Krátké kapitoly o dvou až třech stranách s roztomilou grafikou za začátkem kapitol. Kapitoly byly psané vždy, jako něčí pohled. Další plus knihy více pohledů, které já v knize vždy oceňuji.

Téma imigrace a rasismu
Další zajímavé téma, které bylo v knize velice dobře pojato. Rasisti mohou být i lidé, kteří většinou zůstávají ,,obětí“. Imigrace byla v téhle knize pojata z pohledu nelegálního přistěhování do cizí země.

Propojení s muzikou
V děje bylo zmíněno tolik stylů a písní, že mě to nutilo si je vypisovat, takže mě to po chvilce přestalo bavit, ale knihu to velice příjemně ozvláštňovalo. Nejčastěji byl zmiňovaný Bob Marley.

Tak a teď se jdeme podívat, proč mě ta kniha neoslovila

Abnormní používání vulgárních slov. Kdyby to děj posouvalo nebo to mělo nějaký smysl, tak by mi to ani nevadilo, jenomže to nemělo ani jedno z toho.

Nelogické chování hlavní postavy. Někdy svého bratra nenávidím a v další chvíli ho zase strašně lituji nebo se v něm snažím vyznat.

Snad někdy u další recenze Vaše Lucka Ld.

Komentáře (0)

Přidat komentář