Každý jeden den

recenze

Každý jeden den (2023) 5 z 5 / EvikU.
Každý jeden den

Kniha Každý jeden den je grafický román. Román o životě a smrti. Spousta myšlenek o životě. O tom, k čemu člověk směřuje, čím chce být. Co je smyslem života a jaký by měl člověk být. A samozřejmě každý jsme jiný, každého ovlivňují jiné okolnosti. I okolnosti smrti jsou u každého jiné. 

Jeden má nehodu v 11 letech jako kluk, někdo jako mladý muž, někdo když se pozná svou životní lásku, další umře až jako starý muž v požehnaném věku. Jak poznáme jak žít? Kdy vlastně je ten zlom, pro který stálo za to žít? Pro každého je to něco jiného, pro jednoho kariéra, pro druhého narození potomka, pro dalšího třeba velké přátelství

Já miluju takovéhle psychologické knihy. Zamyšlení se nad životem. Knihu jsem přečetla na dvakrát, ale jen proto, abych si ji pošetřila. Opět zdařilé ilustrace, jednotlivé povídky mě moc bavily. V každé je jiný příběh toho jak nás ostatní lidé ovlivňují a formují. Vztah k mámě, k tátovi, ale i ke své lásce nebo kamarádovi. 

Už teď vím, že se ke knize vrátím. A nejvíce mě zasáhlo období okolo mého věku, proto si myslím, že ať knihu vezmu v kterémkoli věku něco mi předá. Nějakou myšlenku na kterou nebudu moct zapomenout. Určitě doporučuji. 


Každý jeden den Každý jeden den Gabriel Bá

Seznamte se s Brásem de Olivou Domingosem. Tento zázračný syn světoznámého brazilského spisovatele tráví dny sepisováním nekrologů jiných lidí a po nocích sní, že se sám stane slavným autorem – že zaznamená příběhy jiných lidí až ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář