Jsem masochista

recenze

Polibek (2015) 1 z 5 / LukášMórent
Polibek

Miluju knihy podobného rázu, takže prakticky milostné knihy pro mladistvé. Ostatní mě v tom nechápou, já se v tom ale vyžívám.
After jsem viděl nejdříve film, i přesto kniha byla překvapivě snadno čtivá. (ENG)
Jednoduchý jazyk, který věřím že se udržel i v přeložené verzi a zvláštní pocit horské dráhy, který mě držel při životě v mých posledních měsících na střední škole.

Pokud mám být ale upřímný, kniha je perfektní pro psychology, nebo lidi kteří se v lidské psychice rádi vrtají a chtějí ji porozumět. Nejde o to že by se vám odtud dostalo nových informací, spíš začnete pomalu přemýšlet, čím vším by byl Hardin diagnostikován... a že by toho nebylo málo.
Knihou jsem opravdu dýchal a svým způsobem na ní nedám dopustit. Trávil jsem hodiny a hodiny analyzováním jak Hardinových tak i Tessyniných chyb/činností.

Bohužel kniha má i druhou stránku - čtou ji mladiství, kteří nevědí, že takhle láska vypadat nemá. Hardin je manipulativní, agresivní a schopný fyzické újmy. Tessa je naivní a chce mu pomoct, přičemž sama sebe hází jen hlouběji do lží.
Osobně bych knize dal nálepku od 15+ , ale to by bohužel stejně k zamezení nepomohlo.


Polibek Polibek Anna Todd

Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání.... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Thalin
28.08.2022

Upřímně, musela jsem některé věty přečíst víckrát, aby mi dávaly smysl. Je to místy docela nešťastně poskládané. Navíc, neměl by se člověk z recenze dozvědět něco o ději knihy? To tu trošku postrádám, když nepočítám narážku na to, že by hlavní hrdina potřeboval cvokaře.