Jednou dole, jednou nahoře, ale vždycky s dobrou náladou

recenze

Příběh: Kniha bílá (2019) 5 z 5 / cornetka
Příběh: Kniha bílá

“Opravdové štěstí není v tom, že se mi průšvihy vyhnou, ale ve schopnosti přijmout je jako nedílnou součást života a místo zbytečných nářků hledat řešení.”
Tahle kniha vás provede životem jedné malé holčičky, ze které se rázem stává puberťačka a následně dospělá žena.
Nejdříve vyprávění z pohledu malé holčičky, která je naivní, dětská, takže tomu odpovídají i její úvahy a zážitky. Postupně dospívá a to už jde do tuhého - přichází krize, která ji nenechá dostudovat. I přesto se dokáže postavit na vlastní nohy - vdá se, porodí dítě. Manželství ale přestává fungovat a vypravěčka je psychicky týraná. Nějakou dobu ji to trvá, ale nakonec od manžela odchází a rozvádí se. Ani začátek další životní etapy není jednoduchý, ale s pomocí rodiny opraví dům po babičce a hrdinka tam se s dětmi přestěhuje. Následuje další vztah, který také není ideální a ani ten další není podle jejích představ. Přesto nakonec najde partnera, se kterým je šťastná. Tím ale její problémy nekončí.
Vypravěčka je trochu cynická a vždy se snaží porozumět lidem kolem sebe. Taky je často snílek a věcný optimista, kvůli čemuž ji ostatní považují tak trochu za blázna, ale zároveň jí optimismus pomáhá zvládnout nelehké situace. Vždycky hledá řešení a vždycky dokáže vstát a jít dál.
Hlavní hrdinku jsem si oblíbila právě pro její pozitivní přístup k životu. Jediné, co mi trochu vadilo, že jsem neznala jméno Vypravěčky, ani jména jejich dětí. To ale nemění nic na tom, že tahle knížka určitě stojí za přečtení. Čte se velmi dobře a pokud máte rádi příběhy o lidech jako já, bude se vám určitě líbit!

Komentáře (0)

Přidat komentář