JAMES PATTERSON - HODINA PRAVDY

recenze

Hodina pravdy (2018) 5 z 5 / Knižní střípky
Hodina pravdy

22.díl ze série o Alexu Crossovi.
Alex se se svou rodinou vydává do svého rodného města, aby byl nápomocen při soudním procesu, který je veden proti jeho bratranci Stefanovi. Ten je obviněn z brutální vraždy svého žáka a z obchodu s narkotiky. V malém severokarolínském městě Starksville je to obrovská kauza, která má navíc rasový podtext, a díky němu místní vášně rozdmýchává ještě více. Alex je brzo zatažen do středu dění a je si brzo vědom toho, že pozadí této kauzy bude ještě temnější, než se jevilo na začátku. Jde o velkou hru, o velké peníze, o rasovou nesnášenlivost, o život.

Druhá dějová linie se odehrává v luxusní čtvrti Palm Beach na Floridě. Umírají zde bohaté příslušnice tamní smetánky. Jejich smrt se jeví jako sebevražda, ale zkušený detektiv Peter Drummond brzy odhalí, že se jedná ve skutečnosti o vraždy. Alexovo pátrání po minulosti vlastní rodiny ho v určité fázi zavede právě na Floridu. Skoro až do konce knihy Alex netuší, jak moc důležitá cesta to pro něj byla. Jak moc změní jeho život.

V tomto díle se Alex vrací ke svým kořenům, musí se postavit čelem traumatu z dětství, které ve své mysli dokonale vytěsnil.

Tato série je pro mě opravdovou srdeční záležitostí, bodejť by nebyla, vždyť mi dělá společnost již přes dvacet let a z pohledu čtenáře thrillerů je to společnost více než kvalitní. Pan Patterson umí napsat skvělý thriller i bez zbytečných brutalit, krev nemusí kapat z každé stránky, i přesto je čtenář přikován ke knize a čte a čte a čte... Tento díl se hodně týkal Alexovy rodiny, jeho bolestného dětství. Alexův návrat do jeho rodného města změní jeho život navždy. A já jsem šťastná, že se to stalo. Všimla jsem si, že je tomuto dílu tak trochu vytýkán happyend, ale já jsem za něj moc ráda, protože Alexova rodina se za ta léta stala i mou rodinou. A po předešlých dvou dílech si myslím, že si takový konec Alex sám i Alexovi blízcí opravdu zasloužili.


Hodina pravdy Hodina pravdy James Patterson

Od poslední Alexovy návštěvy rodného města se hodně změnilo. Vražedné pohledy sousedů, házení klacků pod nohy… obyvatelé jsou přesvědčeni, že Alexův bratranec zavraždil svého žáka, a dávají to celé rodině patřičně najevo. Alex s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář