Jak si zbytečně nekomplikovat život

recenze

Jak si zbytečně nekomplikovat život (2024) 5 z 5 / Galloway
Jak si zbytečně nekomplikovat život

Máte nyní špatné období? Trápíte se něčím? Opustil/a Vás manžel/manželka a nemůžete se s tím vyrovnat? Máte z něčeho strach až fobii? Jste nemocní a trápí Vás to natolik, že nedokážete dál normálně žít? Připadáte si osamocení nebo méněcenný? Nebo dokonce máte deprese? Anebo třeba jen často zbytečně vybuchnete, vidíte rudě, neslyšíte, nevidíte a musíte to ze sebe všechno dostat, i když tak můžete někomu ublížit? Jste pod velkým tlakem a potřebujete zpomalit?

Dejte šanci této knize. Autorem je jeden z nejuznávanějších psychologů Španělska, který ve své léčbě používá kognitivní psychologii (občas i behaviorální). Zjednodušeně řečeno se tato metoda zabývá změnou svého vnitřního hlasu.

Kniha má tři části – ZÁKLADY, METODIKA, APLIKACE V PRAXI, které jsou rozděleny ještě na kratší kapitoly a jako bonus je zde DODATEK, který obsahuje opravdové příběhy pacientů.

I když jsem nečetla knihu kvůli tomu, že bych měla nějaký vážný problém (občas prostě hodně vybuchnu), tato kniha mi i tak hodně dala. Zjistila jsem, že některé věci řeším úplně zbytečně a některé věci prostě nezměním a musím se smířit s tím, že je to tak, jak to je. Kniha mi i ukázala, jak na sobě pracovat.

Z knihy jsem si pár věcí vypsala a chtěla bych tu zmínit alespoň jednu citaci:

„Někdy jsme neurotičtí, když se soustředíme na sebe samí, jako malé děti, které si myslí, že jsou středem vesmíru. Pravda je taková, že nejsme středobodem ničeho.“


Jak si zbytečně nekomplikovat život Jak si zbytečně nekomplikovat život Rafael Santandreu

Toto aktualizované vydání obsahuje novou předmluvu a je doplněno svědectvími pěti bývalých autorových pacientů, kteří potvrzují účinnost a úspěch knihy Jak si zbytečně nekomplikovat život a metod, na nichž je založena. Naším cí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář