Hřejivé čtení

recenze

Polibek jako dezert (2019) 4 z 5 / bradovav
Polibek jako dezert

Obálka: 4*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

Miluju romantické příběhy a obzvlášť ty, které mají něco zajímavého, s čím jsem se nesetkala v jiné knize.

Přesně takový příběh je příběh gastrokritičky a šéfkuře, které svede dohromady jedna napsaná recenze.

Kniha plná jídla, ňaminek a chutí. Romantický příběh protkaný humorem, kdy jsem se jednou dokonce smála nahlas. Pan šéfkuchař, u kterého sledujeme přerod z proutníka do zamilovaného romantika, jsem si moc oblíbila a ve chvíli, kdy odhalil svou velkou vadu jsem ho litovala a zároveň mu fandila, aby se s tím popral.

Samotný příběh mě potěšil, zahřál mě na mém romantickém srdci. Co mi ovšem vadí je překlad. 7 prostě není sedum, ale sedm. Sedum je rostlina! Tato chyba se v knize vyskytuje několikrát. Zároveň by mě zajímalo, zda autorka použila pojem dyslexie, nebo byl použit až při překladu. Dyslexie není to, co je popisováno v knize.

Četl jste někdo v originálu? Pokud ano, ozvěte se mi…

Bohužel za chybu v překladu a špatné použití odborného slova musím knize jednu hvězdičku ubrat.

Určitě nevadí, pokud jste nečetli první díl - já ho také nečetla. Na příběhu Vám to neubere - naopak dostanete chuť si první díl hned sehnat.

Celkové hodnocení: 4* z 5*


Polibek jako dezert Polibek jako dezert Poppy J. Anderson

Lepší než čokoláda – žena snů jako dezert. Nick O´Reilly je opravdový kuchařský rebel s neuvěřitelnou vášní pro věc. Strhující kritika ve vlivných bostonských novinách ho ovšem raní až do morku kostí. Když ale pozná autorku, ga... více


Komentáře (0)

Přidat komentář