Hrdina a nestvůry

recenze

Jenom nestvůra (2022) 4 z 5 / Knihomol_ka
Jenom nestvůra

Předem bych chtěla poděkovat humbooku za poskytnutí reading copy knihy Jenom nestvůra v rámci naší spolupráce. Děkuji vám z celého srdce.

A teď už k samotnému příběhu…
Jenom nestvůra je vzrušující kniha jedinečné trilogie téhle fantasy knihy. Díky tomuto jedinečnému příběhu se nakloníte tentokrát na stranu nestvůr.
Tento příběh se odehrává v mém milovaném Londýně, kde se nachází spousta nestvůr.

Od svých osmi let Joana snila o tom, že bude superhrdinka, ale bohužel vše bylo nakonec úplně jinak než si přála …

Teprve ve svých šestnácti letech se poprvé dozví co je opravdu zač - Je to nestvůra.

Hlavní hrdinka je úplně jiná než celý zbytek její rodiny. Řekla bych, že je čestná, upřímná a neschvaluje to co její rodina dělá. Během jejího pobytu v Londýně si sežene perfektní práci, kde se později pozná s Nickem. Jenže jak později zjistí Nick není jen krásný klučina, do kterého je zamilovaná, ale je to lovec, který loví nestvůry jako je ona sama. A tady se začne odvíjet celý děj. Kdy Joana společně s Arronem bude cestovat časem a budou se společně snažit napravit časovou osu a uprchnout před lovcem. Ale podaří se jim to? Je to vůbec možné ? Tyhle otázky si kladete celou dobu.

Tenhle příběh jsem hltala od prvních stránek, protože se zde objevuje plno intrik a zápletek.
Je vážně těžké se od příběhu odtrhnout, protože autorka nám poskytne hned tři hlavní postavy - Joan, Aarona a Nicka, kteří nás budou celým příběhem provázet. Nestvůry mají schopnost krást čas lidem a pomocí toho cestovat v čase, ale to ovšem není jejich jediná schopnost. Líbí se mi jak autorka popisuje celý svět nestvůr a odhaluje nám jejich schopnosti. Už dlouho mě žádná YA Fantasy kniha tak nechytla jako tahleta. Kniha má velký potenciál a těším se na pokračování. Jsem vděčná, že se kniha stala 11 HumbookTipem. 

Komentáře (0)

Přidat komentář