Hrad ve Skotsku – devátý díl série Romantické útěky

recenze

Hrad ve Skotsku (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Hrad ve Skotsku

Izzy McBrideová zdědila po svém strýci opravdový a starý hrad. Ten je potřeba dát trochu do pořádku, jenže Izzy nemá zrovna mnoho peněz, ale naštěstí má velmi podnikavou matku, která ví, jak z této prekérní situace ven...

Nová oddechovka z pera Julie Caplin mě prostě nemohla minout. A číst ji v době povánočního shonu, kdy člověk potřebuje už opravdu „vypnout“, bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.

Skotsko, hromady sněhu, blížící se období Vánoc, fešní chlapíci v kiltech... S hlavní hrdinkou se čtenáři mohli seznámit už v předešlé knize této série (Domek v Irsku), kde Izzy podstoupila kurz vaření (vše podstatné je zde zmíněno, není potřeba předchozí díl znát), což hodlá využít právě v nové životní etapě hradní paní. A tak už je vám asi jasné, že si na své si přijdou nejen romantické duše (které jsem snad už stihla nalákat zmíňkou o chlapících), ale také se opět myslí i na chuťové buňky.

Já většinou romantické knihy moc nečtu, ale tahle série je taková moje „neřest“, kterou mám opravdu ráda. Naštěstí jsem spokojená i tentokrát – skvělé popisy, zajímavé (i když ne vždy sympatické) postavy, nějaké to lehké napětí a nechybí ani humor. Ano, Hrad ve Skotsku je prostě perfektní oddechovka – jen možná neodoláte a budete si k ní muset dát nějaké to cukroví – pak už ta atmosféra bude naprosto perfektní.

A kdyby tu byl náhodou někdo, kdo o této sérii slyší poprvé – tak šup šup číst, tenhle „nedostatek“ musíte napravit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář