HOLLIE OVERTON – ZA ZDMI

recenze

Za zdmi (2018) 3 z 5 / Romantička
Za zdmi

Slušný thriller o obyčejné ženě pracující v nezvyklém prostředí texaské věznice postavené do neřešitelné situace.
Druhou Zelenou míli nečekejte. Ale po pomalejším rozjezdu byste se mohli dobře bavit.

DĚJ: Kristy přišla ještě jako nezletilá do jiného stavu a dnes svého již dospívajícího syna vychovává se svým otcem. Otec má poměrně vážné zdravotní problémy a Kristy pracuje jako novinářka věznice, kde čekají odsouzení na smrt a není to zrovna práce jejích snů. Přesto se jim daří z Ryana vychovávat slušného člověka. Dobře se učí a má velké ambice. Když začne trénovat džudo a seznámí tak Kristy se svým trenérem Lancem, naberou životy všech úplně jiný směr. Kristy a Lance se do sebe zamilují, vezmou se a celá nová rodina je spokojená. Lance si rozumí jak s Ryanem, tak s jeho dědečkem, stará se o dům, vydělává, o všechny se stará. Ale velmi brzy začne Kristy úplně klasicky terorizovat. Slovně i fyzicky si vymáhá její absolutní poslušnost a souhlas, nejmenší chybičky trestá nejdůmyslnějšími způsoby. Okolí si ničeho nevšímá, na první pohled jsou příkladná rodina. Když se násilí stupňuje a Kristy se chce s Lancem rozvést, pohrozí jí, že ublíží jejímu otci a synovi. Stejně jí vyhrožuje při jejích pokusech oznámit všechno policii. S debilem se nedomluvíte a s psychicky nemocným debilem už vůbec ne a Kristy je v pasti. Její práce a denní kontakt s největšími zločiny jí nabízí vnuknutí, jak všechno vyřešit a ochránit sebe i své nejbližší. Ale jak se v Texasu ty nejhorší zločiny trestají?

DOJMY: Pomalý, nicneříkající začátek brání absolutnímu hodnocení, ale i tak jde o příjemnou oddechovku. Téma trestu smrti a souvisejících oblastí je popsáno věrohodně a nakonec i rozpad psychiky týrané ženy. I když se nám může jevit jako nepochopitelné, že se někdo s podobnými problémy vůbec nikomu nesvěří, tak je nutné vzít v úvahu, že pohnutky psychopatů jsou nevyzpytatelné a jediné, co zbývá, je ochromující strach.
Trochu mě mrzelo, že blízký vztah hlavní postavy s jedním z na smrt odsouzených vězňů nedostal ještě větší prostor, ale i tak to byla zajímavá linie příběhu včetně toho, jaký osud tohoto muže dostihne.
Nečekejte strhující závěr, tady je to buď a nebo, víc možností se nenabízí. Ale budete zvědaví a rozhodně vám pointa nebude lhostejná.
Takže letos poprvé bez rozčarování, co víc si přát!
DOPORUČUJU!

www.romantickyzapisnik.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář