Holky odnikud bojují za spravedlnost

recenze

Holky odnikud (2021) 5 z 5 / vendy6619
Holky odnikud

Holky odnikud je letošní pecka, která byla vidět absolutně všude v jednu chvíli. A mělo to své důvody. Je to totiž kontroverzní kniha s velice, ale velice tíživými a tabuizovanými tématy. Opět… společnost ví, že tu jsou, ale nemluví o nich, protože se jich bojí. Což je… vážně kravina!
Setkáváme se zde s partou holek – Erin, Rosina a Grace. Všechny chodí na Prescottskou střední. Všechny mají nějaké své tajemství, které nesmí vyjít na povrch světa. Proč? Protože Prescott nemá rád, když nějaká událost leze do jejich města… a tak mlčí. Pro jistotu. Aspoň do doby… než je potřeba začít OPRAVDU mluvit!
No jako upřímně… já tuhle knížku chvílemi opravdu nedávala. Byla těžká. Hrozně těžká. Osudy všech – nejen hlavních, ale i vedlejších postav – jsou opravdu šíleně náročné. Na psychiku především. Setkáváme se zde s něčím, co je všude po celém svět. Že si muži myslí, že jsou páni světa! Ne hoši. Nejste!
A že mlčení znamená jednoduše souhlas. Což drazí milí… je kravina! Ne je vždycky NE! Není to možná, není to asi, není ano. Je to proste ne. Když někdo řekne ne tak to tak i je! Je potřeba si to zapamatovat!
Ale jak vlastně příběh graduje a vy se prokousáváte ke konci a zjišťujete, že nemůžete s knihou přestat… dojde vám, že ten konec je přesně to na co jste čekali! Že ten konec musel přijít. A v tu chvíli se mi rozlil tělem takový klid jako za celou knihu ne. A že se vlastně nad poslední větou rozbrečíte jak malý dítě.
Tohle doporučuju všemi deseti! Protože… holky odnikud by měli být úplně všude! A nechte je ať dorazí i k vám! Nebudete litovat! Každý by měl mít doma svůj výtisk!

Komentáře (0)

Přidat komentář