Hodina psodava

recenze

Hodina psodava (2022) 4 z 5 / EvikU.
Hodina psodava

Další fantasy svět od české autorky. Vypráví o dívce Runě, která přišla o rodiče a bratra, když je přepadli vojáci z vedlejšího státu a ji a ještě několik dětí z Vesnice vzali do zajetí. Každý byl u jiné rodiny, chovali se k nim jako k otrokům a mlátili je.

Runa se s takovým osudem nehodlá smířit. Plánuje útěk a záchranu ostatních dětí do své země. Spřátelí se s klukem, který je sice z nepřátelské země, ale nesouhlasí s válkou, kterou vede jeho otec a ostatní. Spřádá útěk krůček po krůčku a přitom zjišťuje, že nemůže všechny Arheny (únosce) házet do jednoho pytle. Někteří ji velmi pomohli.

Zároveň s tím se spřádá i pověst o kameni osmi lidech a každý má jinou krev. Poslední část je spjata s Runou, proto po ní všichni pátrají. Zajímavý a neotřelý nápad, že i podle krve poznají, kdo je kdo. Nebo i podle kůže, vlasů, atd. Že jsou lidé rozdílný.

Kniha je napínavá, čte se sama. Malinko jsem se vždy ztrácela, když autorka vypravovala před osmi, šesti atd generacemi. Bylo to na mě moc dalších jmen a moc jsem to nechápala. Na konci už to dává smysl.

Konec je ale opravdu parádní a já si tvrdím říct, že je tu další krásný fantasy svět. Miluju vymyšlené světy, je to pro mě jako když se v televizi kouknu na pohádku. Doporučuji všem milovníkům fantasy.


Hodina psodava Hodina psodava Veronika Matysová

Mladá Rynanka Runa je unesena do znepřáteleného Arhenu. Netuší však, že to není jen pomsta jejím rodičům-povstalcům, ale zároveň součást velkého plánu, jehož cílem je zničit svět v jeho současné podobě. Přátelství, láska, ale i bo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář