Hledá se bezpečné místo.

recenze

Bezpečné místo (2024) 4 z 5 / Danka22
Bezpečné místo

Morgan se svojí kamarádkou Ninou bydlí spokojené v jednom krásném domě v Baltimoru. Obě žijí poklidně. Morgan je barmanka, a navíc si musela najít ještě jednu práci, aby měla na všechny splátky i na sny. Jenže náhlá vražda Niny obrátí Morganin život naruby. A aby toho nebylo málo, vrah nezapomíná, a tak i nad životem Morgan se vznáší hodně otázek.


Možná mi nebudete věřit, ale tohle je první román od Nory Robertsové. Dlouho jsem si ji chtěla přečíst, a konečně se naskytla příležitost.
Autorka si velmi dává záležet na rozplétání děje. Myslím, že vás - stejně jako mě - bude více zajímat ta detektivka.

Hlavní postava Morgan je mladá, velmi snaživá i chytrá dívka, které se stalo neštěstí. Tohle by ovlivnilo snad každého. Opakem je Gawin, který je chamtivý psychopat, který se vyžívá v zabíjení. K němu jsem necítila žádnou lítost. Jenže tenhle charakter byl pro knihu velmi důležitý.

Nora skrze Gawina totiž upozornila na jeden důležitý problém dnešní doby – příliš velká otevřenost sociálních sítích. Vyvolává totiž otázku – je nutné se vším chlubit? Spíše ne. Jenže v tom je ta zrádnost sociálních sítí, ta chuť i touha se něčím pochlubit. To se bohužel vymstilo i Morgan.



A co si myslím na závěr? Je to román, který se hodí na léto. Detektivka pro ženy, která ale rozhodně není špatná. Napětí se tu dá krájet, to samé i romantika. Čtivá je i linka její babičky a maminky.
Knížka se vám rozhodně bude líbit. Mimoto má moc hezkou obálku. Takže se do ní pusťte.


Bezpečné místo Bezpečné místo Nora Roberts

Morgan konečně našla domov v přátelské čtvrti poblíž Baltimore, kde bydlí s kamarádkou Ninou. Pečlivě budované zázemí je však náhle zničeno zločinem, při němž Nina přijde o život a Morgan o identitu. Dívce nezbývá, než uprchnout d... více


Komentáře (0)

Přidat komentář