HABIBI - svět bez cenzury

recenze

Habibi (2020) 4 z 5 / Knihomol_ka
Habibi

V první řadě bych chtěla poděkovat samotné autorce knihy a nakladatelství Venupress, že mě oslovili, abych si knihu přečetla.

Jsem velmi ráda, že se u nás kniha přeložila. Musím vyzdvihnout krásu obálky a ořízky ! Prostě bomba

Zatím jsem neměla možnost si přečíst něco takového od české nebo slovenské autorky.
Líbí se mi, že autorka do toho vážně dala kus sebe. Jde to opravdu na příběhu vidět.

Pojďme se vrhnout do světa Habibiho, který je nám ukázán bez cenzury.

Harry (Habibi) žije dvojí život. Přes den pracuje v rodinném nakladatelství a přes noc se mění na manažera pochybného nočního klubu. Do cesty se mu připlete mladá a za mě trochu naivní Cassie, které ukáže úplně nový svět.

Cassie mi nebyla od začátku sympatická. Přišla mi naivní a někdy jsem ji vážně nechápala. (Což na konci knihy pochopíte ) Harry se mi od začátku líbil a něco na něm prostě bylo. On není žádný princ na bílém koni to rozhodně tady nečekejte.

Začátek příběhu byl úžasný a styl autorky se mi opravdu líbil. Musím ocenit, že má úžasný smysl pro humor, který já vždy oceňuji. Bohužel v půlce mi tam začaly některé věci vadit.
Cítila jsem z nich chtíč, ale žádnou lásku. U Cassie jsem měla pocit, že lusknutím prstu se zamilovala. Konec knihy byl velmi akční a trochu zamotaný. Nápad to byl zajímavý a do samého konce jsem netušila jakým směrem se to bude vyvíjet. Autorka u mě vyvolala dost pocitů. Chvíli jsem milovala Harryho pak ho zase nenáviděla, ale na konci jsem vše konečně pochopila. Za mě příběh zajímavý, i když mi tam některé věci chyběly. Rozhodně doporučuji si o této knize udělat vlastní obrázek. Teď jen doufat, že u nás vyjde i Candy Knize dávám 3.5 hvězd z 5 a ještě jednou děkuji

Komentáře (0)

Přidat komentář