Fotbalista + tulačka = překvapení

recenze

Rozený svůdce (2008) 4 z 5 / DiaBook424
Rozený svůdce

Příběh slavného fotbalisty s rozházenými vztahy v rodině a tulačky, která umí nádherně malovat, ale jinak se jí v životě moc nedaří, je zvláštní a svým způsobem i naprosto úžasný. Proč jsem tedy dala jen čtyři hvězdy?
První hvězdička je za prostředí. Existuje plno románů z dnešních dob, ale ještě jsem nenarazila na žádný z přelomu tisíciletí. Absence mobilních telefonů a všech těch moderních vymožeností byla osvěžující.
Druhá hvězdička je za rodinný příběh. Obzvlášť malá Riely si získala mé srdíčko. Dovoluji si tvrdit, že právě díky ní, April a Jackovi to příběh dotáhl až na čtyři hvězdičky. Naprosto jsem s každým z nich soucítila. V jednu chvíli jsem chtěla Jackovi vrazit, pak ho obejmout, ... Nejednou jsem měla co dělat, abych udržela oči suché. Tahle zvláštní sebranka si holt umí čtenáře omotat kolem prstu.
Třetí hvězdička je za vybarvený popis nejen postav, ale i prostředí. Farmu jsem měla úplně před očima. Stejně tak maringotku, malby a domek madam Nity. Autorka to s popisy prostě umí.
Čtvrtou hvězdičku si zasloužila madam Nita. Ta ženská mi tak neskutečně pila krev, až si mě získala. Takovou ježibabu by měl mít každý příběh, protože ho dokáže povznést na úplně jinou úroveň humoru.
Nejspíš jste si všimli, že jsem vynechala ,,hlavní" hrdiny. Abych byla upřímná, právě oni jsou příčinou pouhých čtyř hvězdiček. Nějak mi tam až do konce chyběla ta jiskra, co by je měla ,,praštit". Chvílemi se zdálo, že se objevila, ale pak to jeden z nich zase úplně zkazil. Nezlobila bych se, kdyby se hlavní a vedlejší role prohodily. Na druhou stranu šlo možná jen o chybu při překladu. Některé ty jejich dialogy totiž stály za pěknou bačkorku, a kdo ví, jestli je nezpackal jen překladatel, a proto jim ona pomyslná jiskra chyběla.
Celkově ale musím říct, že se mi příběh slavného fotbalisty Deana a tulačky Blue moc líbil a doporučuji ho všem, co se rádi vrtají v rodinných aférách a zbožňují lehkou romantiku ve všech směrech. Moc pěkný je i vývoj postav, který se postupem stránek mění a přidává tak na uvěřitelnosti celého příběhu. I když se mi hlavní hrdinové dvakrát nezamlouvali, přirostli mi k srdci a nejednou jsem se s nimi zasmála.


Rozený svůdce Rozený svůdce Susan Elizabeth Phillips

Romantický úsměvný příběh dvou zcela odlišných lidí, spojených traumatem osamělého dětství, jejichž náhodné setkání pro oba znamená jedinečnou příležitost, jak zapomenout na všechny staré křivdy. Svérázná mladá portrétistka se na... více


Komentáře (0)

Přidat komentář