Cirkus, napětí, erotika, ... Co víc si přát?

recenze

Královna zlodějů (2019) 5 z 5 / DiaBook424
Královna zlodějů

Od prvního okamžiku se mi zalíbilo prostředí, ve kterém se kniha odehrávala. Studuji historii, takže každých pár desítek let dozadu ocením, i když se nejedná o přesná historická data a osoby. Vykreslené to bylo tak barvitě, že jsem vedro amerických pouští a smrad špinavé Mississippi doslova cítila na vlastní kůži. První hvězdička.
Druhou hvězdičku získaly hlavní postavy. Saranda má takový temperament a talent, že by se uživila jako politička 21. století, jen by byla mnohem oblíbenější. A Mace? Ten chlap je chlap každým coulem. Ta odvaha a odhodlání, se kterými se pere za vše, co mu je svaté... Ach, podle mě neexistuje žena, která by mu odolala. Charaktery jsou promyšlené a "bezesmyslu" se nemění o sto osmdesát stupňů. Nenašla jsem tam snad žádnou reakci, u které bych si řekla, že je přehnaná nebo afektovaná. Možná až jedna dvě u konce.
Také se mi líbila promyšlená rodinná historie, která provází celou knížku. Díky ní v knížce nechybí napětí typy "Co se stane v další kapitole!?". Třetí hvězdička je na světě.
Miluji cirkusy a poutě, takže tento historický pohled na oba druhy povolání si vydobyl další plusové body a tím čtvrtou hvězdičku. Létající holubice a ostatní členky byly skvělé a zároveň na facku, jen mě trochu mrzelo, že tam nebylo zmíněno, jak všechny dopadly.
Pátá hvězdička je za celkové zpracování. Dialogy dávaly hlavu a patu, postavy byly "živé" a s odpovídajícími charaktery i vlastnostmi. A erotický nádech byl jen sladkou třešničkou na závěr.
Samozřejmě má knížka i nějaké zápory. Konec je dle mého takový moc urychlený. Klidně bych ještě pár stránek přidala, nebylo by to na škodu. Dále jsou tam ty dvě dle mého názoru zbytečně vyhrocené situace/reakce. Nebudu psát, čeho se týkají, to by byl zbytečný spoiler. Jen napovím, že první se týká věznice a druhá parníku. Někdo by si mohl myslet, že tam je i zbytečně vyhrocená situace s postojem vůči založení rodiny. Podle mého je to ale jasně opodstatněné a se Sarandou soucítím, i když jsem na štěstí nic podobného nezažila. Těchto pár mínusů ale nemění nic na mém celkovém hodnocení.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Aracely
13.05.2021

Hezká recenze ;-). Už ji mám jako E knihu, tak jsem zvědavá.