Dvanáct tajemství - komplikovaný, ale zajímavý příběh

recenze

Dvanáct tajemství (2022) 3 z 5 / renulka16
Dvanáct tajemství

Novinář Ben Harper se ve své profesi zaměřil na kriminální případy. Nyní nastal čas, aby vynesl na světlo ten nejotřesnější, svůj vlastní. Když mu bylo osm, všemi otřásla brutální vražda jeho bratra a kamaráda, kteří byli ubodáni dívkami v jejich věku. Hrůzný čin ještě umocnila sebevražda matky obou bratrů. Ve světle nedávných událostí ale v Benovi klíčí podezření, že se vše odehrálo jinak…

Kniha Dvanáct tajemství mi dala poměrně dost zabrat. Na to, že má kniha tak málo stran, jsem se do půlky knihy absolutně nemohla začíst a většinu času jsem tápala mezi velkým množstvím postav. Absolutně jsem se v nich ztrácela a nebyla si jistá, kdo je kdo. Když už jsem konečně přišla na to, jak to je, pomalu se blížilo finále.

Na druhou stranu v sobě kniha skrývá perfektní příběh, který je ale bohužel z mého pohledu strašně těžko napsaný. Řekla bych, že se autor snažil o odvádění pozornosti od hlavní zápletky pomocí různých kliček a díky tomu to bylo dost komplikované. Nakonec ale když se to pochopí a člověk se hodně soustředí na čtení, všechno mu docvakne.

Řešíte se tu starý případ, který má ale mnoho společného s dalším starším případem a postupně se v knize odhalí oněch dvanáct tajemství, která nejsou hezká. Ať už jde třeba o zneužívání nebo vraždu.

Tato kniha je počátkem série s Benem Harperem. Ač to pro mě byla těžká kniha na čtení, ráda bych dala šanci i dalšímu dílu.

Komentáře (0)

Přidat komentář