Druhá část trilogie

recenze

Vražedná hra (2000) 3 z 5 / eva2711
Vražedná hra

Na počátku knihy se opět shledáváme s hlavní hrdinkou Evou Duncanovou, která se zabývá soudní antropologií. Přesněji řečeno dokáže na základě kosterních pozůstatků rekonstruovat vzhled člověka, a pomoci tak s jeho identifikací. Eva má za sebou pohnutou minulost - vyrůstala s matkou, nyní už bývalou feťačkou, po různých slumech a squatech. Světlo do jejího života na čas přinesla její vlastní dcera Bonnie, která je ale jednoho dne unesena a zavražděna masovým vrahem Fraserem. Nebo to nebyl on, kdo maličkou Bonnie pohřbil neznámo kde?
Poklidnou scénu rozvíří nález několika pečlivě ukrytých těl po masivních sesuvech půdy. Z Evy se v tu chvíli stává terč telefonátů neznámého muže, který se představil jednoduše jako Dom. To on se vydává za vraha malé Bonnie, a hodlá na svůj seznam přidat i jméno Evy a jejích bližních. Pro Evu začíná závod s časem a pečlivé vážení každého jejího kroku. Nebo se do toho vrhne po hlavě, stejně jako to známe z prvního dílu? A co na to všechno řekne její věrný stín, speciální policista Joe Quinn, který je vždy poblíž?
Kniha má výborný spád a nenechá vás ji jen tak odložit. Byly chvíle, kdy jsem chtěla Evu popadnout a pořádně s ní zatřást, aby se jí rozsvítilo. Pohnuté osudy dalších postav v člověku vyvolávají touhu je obejmout a konejšit. Postavy jsou výborně vykreslené, emoční prožitky dobře uvěřitelné. Za rozuzlení by se nemusel stydět leckterý severský spisovatel.


Vražedná hra Vražedná hra Iris Johansen

Oblíbená autorka thrillerů přichází s volným pokračováním jednoho ze svých nejnapínavějších románů Tvář zrady. Sympatická hrdinka Eva Duncanová, soudní specialistka zabývající se rekonstrukcí podob nalezených obětí, rozehrává nebe... více


Komentáře (0)

Přidat komentář