Další výlet do Star Wars univerza

recenze

Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců (2019) / Schefik
Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců

Komiksoví Star Wars v podobě reprezentativních hardbacků jsou zde s námi již více než rok a jak se zdá minimálně nějakou dobu ještě budou. Egmont si totiž pro fanoušky tohoto univerza připravil další přídavek v podobě další příběhů, které navazují na na již rozjeté série. Tentokrát s podtitulem Vader sestřelen / Věznice povstalců.

Po lehké odbočce v podobě Dartha Maula a Syna Dathomiru se nyní vrací k pokračování dvou původně vydaných knih. Již tradičně kniha obsahuje dva delší příběhy. A jak už asi správně tušíte podle samotných názvů, každý z nich se vztahuje k jedné sérii, i když jsou obě řady úzce propojené.

I díky tomu můžeme v aktuální knize přímo porovnat snažení Jasona Aarona a Kierona Gillena. Dvou scénáristů, kterým se podařilo nové Star Wars pod hlavičkou Marvelu povznést mezi plnohodnotné tituly, které nepůsobí jako pouhá ždímačka peněz z fanoušků. A ruku na srdce, nezřídka tomu tak bývá. Pro aktuální Star Wars to však naštěstí neplatí a my si tak můžeme naplno užít zajímavé příběhy od těchto dvou renomovaných scénáristů.

Stejně jako v případě předchozích knih i tyto dva příběhy u nás již vyšly a to právě ve Star Wars magazínu. Ani aktuální novinka tak nepřináší, kromě pevné vazby, v podstatě nic navíc. Přesto si troufám tvrdit, že právě pevná vazba a hlavně pak kompletnější uspořádání do většího celku bude jednou z hlavních výhod, které aktuální vydání oproti magazínům přináší. Navíc se pomalu ale jistě blížíme v rámci magazínů ke konci a tak se snad v dohledné době budeme moci těšit i na zbrusu nové příběhy. Pokud je samozřejmě Egmont přeloží, ale vzhledem k tomu, že se na příští měsíc chystá již další kniha, je šance vcelku velká…

V první části knihy se opět setkáváme s obávaným sithským lordem Vaderem, jenž se stále snaží dostihnout povstaleckého pilota Luka Skywalkera, který je zodpovědný za zničení Hvězdy smrti. Při svém pátrání se však dostane až na planetu Vrogas Vas kde se nachází prastarý chrám Jediů, kromě něj zde však mají svou základnu i povstalecké jednotky, se kterými se Vader bude muset úplně sám utkat. Druhá část se naopak nese především pod taktovkou princezny Leii, která jednak plánuje atentát na samotného císaře a druhak se vydává na menší výlet do jedné tajné povstalecké věznice….

Pokud již máte předchozí dvě knihy za sebou, nebude pro vás ani aktuální novinka výraznějším překvapením. Nejlépe by se tato kniha dala shrnout slovy - další příběhy ze světa “Star Wars”, nic víc, nic míň. Ano, na zadek si z těchto příběhů patrně nesedneme, na druhou stranu se nemusíme bát ani výraznějších zklamání. Oba scénáristé odvádějí velice profesionální práci a dávají fanoušků přesně to po čem touží.

Těšit se tak můžete na další setkání se známými hrdiny i “antihrdiny” z původní filmové ságy, stejně tak jako na zbrusu nové postavy v čele s Dr. Aphrou, které v rámci těchto komiksů nemalým způsobem obohacují celý “Star Wars” kánon. Když k tomu připočteme i vcelku zajímavé zápletky, atraktivní kulisy a nemalé množství akce, dostáváme do rukou velkou porci zábavy, která rozhodně nezklame. A o to zde především jde.

Komentáře (0)

Přidat komentář