Čokoládový klub – román pro ženy

recenze

Čokoládový klub (2022) 3 z 5 / Kizuizi
Čokoládový klub

Čtyři ženy, čtyři různé životy, jedna společná závislost. Lucy, Nadia, Autumn a Chantal se poznaly díky své společné lásce k čokoládě a našly ke svým schůzkách i skvělé místo – kavárnu, jejíž majitelé tvoří excelentní čokoládové pochoutky. Když má některá z žen problém, svolá schůzku v jejich čokoládovém ráji - přítelkyně jsou tu proto, aby si pomáhaly.

Anotace a hlavně naprosto nádherná obálka mě nalákaly k přečtení této novinky o životě různých žen. A ano, nalákala mě i „vůně“ čokolády.

Čokoládový klub je čtivý, románový příběh čtyř žen, z nichž každá má zcela jiné problémy a při jejich řešení se občas dostanou do svízelné situace. Kniha je rozdělena na celkem krátké kapitoly a vyprávění našich hrdinek se střídá, takže máme dost času každou z nich poznat a pochopit její problémy. Příběhy jsou z běžného života, probírají i závažná témata, která mohou potkat koholiv z nás, ale vše je psáno tak, aby byl Čokoládový klub knihou oddechovou. Ovšem není vyloučené, že některé části mohou i velmi dojmout.

Přiznám se ale, že mě kniha příliš nenadchla; čekala jsem něco jiného, něco úsměvnějšího. Ano, „humorné“ situace tu jsou, ale některé mi přišly vynucené a bylo jich občas příliš. Stejně tak jako čokolády. Hlavní hrdinka se čokoládou v různých formách cpe tak často, že i mne, milovníka čokolády, na tuto dobrotu přešla chuť. (A upřímně řečeno si myslím, že po takové konzumaci by už ani nemohla projít dveřma.)

Bavily mě příběhy tří hrdinek, ale neseděla mi tam ta čtvrtá, hlavní – Lucy. Její postava z příběhu poněkud vyčnívala a mně nejvíc připomínala Bridget Jones, ovšem v takové „divoké“ formě. Bez těch jejích ztřeštěností bych knihu hodnotila mnohem lépe. Netvrdím však, že je tato kniha ztráta času, to určitě ne. Věřím, že si své nadšené čtenáře najde, a bude jich jistě hodně.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář