Co stojí za zmizením policisty?

recenze

Poslední lov (2021) 5 z 5 / Kikina182
Poslední lov

Benny Griessel se spolu se svým parťákem pouští do vyšetřování odloženého případu. Mají ověřit důkazy ohledně zmizení, případné vraždy, bývalého policisty Johnsona. Ten zmizel na cestě z Kapského města do Pretorie. Je možné, že odpovědi ohledně jeho zmizení znají dva Johnsonovi spolucestující. Jenže po nich nikde není ani stopa. A všechny ostatní vodítka napovídají, že jde v tomto případě o mnohem víc než jen o zmizení jednoho bývalého policisty.

Příběh je napsaný v er-formě. Stejně jako v případě předchozích knih z této série jsem ani tady neměla problém se do knihy začíst. Příběh mě okamžitě pohltil. Díky stylu psaní všechno hladce plynulo a nesetkala jsem se s žádnými stylistickými zádrhely ani nepochopitelnými pasážemi. Ani popisy, které se v knize vyskytují, jí neubírají na čtivosti. Naopak krásně vyjadřují a podtrhují atmosféru knihy.

Stejně jako ve všech předchozích dílech ani v tomto nemám příběhu co vytknout. Děj je opravdu zajímavě a originálně zpracovaný. Zápletka je napínavá, skvěle promyšlená a především nepředvídatelná. Sice jsem v průběhu čtení měla nějaké tipy, co a jak by mohlo být, ale odhadla jsem jen několik málo detailů. Na objasnění případu jsem si musela počkat až do konce příběhu.

Postavy jsou jako obvykle skvěle vykreslené. Staré známé mají stejnou povahu jako už v předchozích dílech, ale zároveň je u nich vidět posun v před, který je naprosto přiměřený a vychází z okolností, kterými si musely projít.

Novým postavám autor samozřejmě věnoval mnohem více pozornosti. Dokázal je popsat tak, že jsem si o nich dokázala udělat dost přesný obrázek a nebyla šance, že by se mi pletly s jinými postavami, ale zároveň u některých jejich povahu zahalil tak, aby na první pohled nebylo možné odhadnout, jaká je jejich skutečná stránka a odhaloval to teprve s postupujícím dějem.

I sedmý díl ze série Benny Griessel z pera Deona Meyera je stejně povedený, originální a poutavý jako všechny předchozí. Kvalita knih s přibývajícími díly v tomto případě rozhodně neklesá. Tuhle knihu, potažmo sérii, mohu jen a jen doporučit každému milovníkovi detektivních a krimi příběhů.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.

Komentáře (0)

Přidat komentář