Co se stalo Trinity?

recenze

Závod s časem (2024) 5 z 5 / Kikina182
Závod s časem

Už jsou to tři týdny od chvíle, kdy se Trinity pohádala se svou sestrou a utekla z jejího domu. Josie jí však věnovala už dost prostoru a tak se vydává k chatě, kterou si Trinity pronajala. Brzy po příjezdu se ukáže, že je něco špatně. Podle dopisu, který nechala svému domácímu, odjela už před dvěma týdny, ale její auto je i se všemi věcmi pořád před chatou. Navíc objeví za chatou hrůzný nález, kosti. Josie nemá tušení, co s Trinity stalo, zda je ještě vůbec naživu. Ale jako sestra i jako policistka to hodlá zjistit za každou cenu.

Stejně jako u předchozích autorčiných knih jsem se i tentokrát do knihy začetla v okamžiku, kdy jsem ji otevřela. Ani už nepředpokládám, že by to někdy mohlo být jinak.

Každou knihu z této série jsem si neskutečně užila, protože mě autorka vždycky dokázala překvapit. Ale tenhle díl je její mistrovské dílo. Přišlo opravdu se zajímavým a úžasně promyšleným případem, při jehož postupném rozklíčování jsem jen zírala s otevřenou pusou. Tenhle případ je zkrátka tak originální a překvapivý, že jsem nedokázala přijít s vůbec žádnou teorií, natož abych uhodla, kam celý příběh povede. A to i navzdory tomu, že pachatel byl svým způsobem znám už od začátku díky kapitolám z jeho života.

Vlastně už ze samotné podstaty případu v knize kromě detektivní zápletky nechyběl ani Josien osobní život. I tahle část knihy mě bavila a užila jsem si ji.

Opět je v téhle knize vidět, jak velký kus cesty ušly staré známé postavy. Autorka umí krásně zachytit jejich vývoj a zároveň zajistit, aby jejich chování a povaha zůstala konzistentní a odpovídala tedy tomu, jaké byly v předchozích dílech. Ale i nové postavy jsou skvěle popsané, takže není problém si k nim najít cestu.

Závod s časem je za mě asi nejlepší díl z téhle série, což je opravdu výkon, protože ze všech dílu jsem zatím byla nadšená. Pokud jste tuhle sérii ještě nezkusili, určitě moc a moc doporučuji!

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Detektiv Josie Quinnová o své sestře neslyšela od chvíle, kdy Trinity před třemi týdny po hádce utekla z jejího domu. Když tedy na odlehlé chatě, kam se Trinity uchýlila, najde lidské kosti, obává se Josie nejhoršího. Při ohledá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář