Co děláte se svým životem?

recenze

Co děláte se svým životem? (2021) 5 z 5 / RenataP
Co děláte se svým životem?

To je otázka, že?
Kniha je souborem moudrostí, krátkých textů rozdělených podle jednotlivých témat. Je to čtení, které můžete doslova mlsat před spaní, nebo ráno při kávě, nebo kdykoliv jindy, kdy máte pocit, že vám chybí moudré ucho k naslouchání i k dobré radě.
Autorovi se podařilo udělat knihu tak, jak potřeboval, jak chtěl a zamýšlel. Ano, tyto texty můžeme konzumovat, pustit z hlavy, nebo se jimi bezmyšlenkovitě řídit. To určitě také jde.
Ale záměrem bylo spíše nás naučit myslet. Naučit vnímat a nacházet svou vlastní moudrost.
Celkový dojem byl, že některé formulace jsou možná složitější, méně optimistické, než bychom chtěli, protože strádání nebo zimy se v životě nezbavíme, život je jako slupky cibule, s tím nic nenaděláme, ale můžeme změnit své myšlení a vzít ho celý jako výzvu.

Hodí se pro lidi, kteří chtějí život konečně pochopit, ale pozor, nedostanete tu odpověď, jenom návod, jak ke své vlastní odpovědi přijít sami. Nejsou to poetické poučky o tom, jak stačí pozitivní myšlení a vše se v dobré obrátí, ale je to dílem i o tvrdé práci na sobě samých a nelehkých rozhodnutích, která nejsou o tom, že budu-li na někoho hodná, on bude hodný na mě.
Realistický rozum - versus duchovní moudost = Co děláte se svým životem.

Komentáře (0)

Přidat komentář