Černý dort

recenze

Černý dort (2023) 5 z 5 / EvikU.
Černý dort

Kniha vypráví příběh z minulosti a z přítomnosti. Vypráví o jedné dívce, ženě, které se shodou okolností v životě staly různé životní zlomy. Mnohdy se musela rozhodovat o věcech, které jí absolutně změnily život. Eleanor zanechává svým dvěma dětem, Benny a Byronovi po své smrti nahrávku o svém životě. Co prožila, kdo je Covey, kdo Mathilda a pravdu o jejich sestře. 

Benny a Byron se neviděli 8 let. Dokáže jim nahrávka jejich matky vysvětlit vše, co potřebují vědět? Jak se vyrovnají s tím, že jim rodiče celý život lhali? Nahrávku poslouchají spolu s právníkem a postupně k sobě hledají cestu a dozvídají se, čím vším si musela jejich maminka projít. 

Nelehký život dívky na ostrově, které osud připravil boj o přežití. Její příběh mě dojal. Moc jsem jí fandila. Černý dort zakomponovaný do příběhu byla milá vsuvka. Mladá dívka neměla když odcházela z ostrova nic, jen rodinný recept na černý dort, který se předával z generace na generaci. 

Příběh, který maminka vyprávěla se mi moc líbil. Ač si neumím představit, jaké to muselo být pro B + B. Myslet si něco a něco jiného se pak dozvědět. Dozvědět se, že jejich matka byl někdo úplně jiný.

V knize je ukázaná rasová diskriminace, kdy černí a jinak zbarvení občané musí vynaložit dvakrát takové úsilí, aby měli úspěch ve společnosti. Obsahuje o lásku, přátelství, pilnost, odvahu, sílu.

Citát:"Jsem vaše matka. To je moje nejskutečnější část. " str. 299


Černý dort Černý dort Charmaine Wilkerson

Když Eleanor Bennettová zemře, zůstanou po ní dvě děti, Byron a Benny, a bizarní dědictví: černý dort, upečený podle rodinného receptu s dlouhou historií, a hlasová zpráva. Jejím prostřednictvím Eleanor sdílí bouřlivý příběh o tvr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář