Černočerná tma

recenze

Černočerná tma (2011) 4 z 5 / renulka16
Černočerná tma

Černočerná tma je soubor čtyř temných povídek. Tentokrát jsou tři povídky stejně dlouhé a pouze jedna je velmi krátká a to konkrétně Prodlužování času. Ani v této knize nechybí Kingův klasický doslov, který mám nejraději na jeho knihách.

1922 - Velmi zdařilá hororová povídka, kde se King nebál skvělých, morbidních detailů. Obyčejný farmář chtěl žít svůj poklidný život na farmě, se svým synem... Jenže manželka mu překazila plány... Má fantazie pracovala na plné obrátky a chvílemi jsem se bála, aby na mě taky nepřišla nějaká ta krysa.

Velký řidič - Tato povídka měla našlápnuto slušně. Znásilněná žena nepochybně neměla tušení, že dokáže převést svou teoretickou znalost vraždění do praxe - spisovatelkou detektivních románů. Čekala jsem, že se z toho vyklube něco ve stylu "Hory mají oči". Ve finále tomu tak nebylo a určité věci (samomluva) mě spíš odrazovaly od čtení. Jenže mě zajímal konec, který ve finále nebyl zas tak špatný..

Prodlužování času - Jak jsem již zmínila, nejkratší povídka. Což mě mrzí, protože tato byla jedna z těch nejlepších a v době, kdy jsem měla pocit, že se to má pořádně rozjet, to King utnul. Pár stránek navíc bych rozhodně uvítala.
Zdeptaný muž uzavře velmi podivnou smlouvu s velmi zvláštním obchodníkem, nakonec překvapivě není hlavním nositelem zla ďábel...

Dobré manželství - Nemůžeme si být jisti, jestli opravdu známe své nejbližší, ale ani nevíme, čeho jsme v jistých situacích sami schopni...
I tato povídka byla zdařilá, pěkně se četla a bylo to skvělé zakončení knihy.

Celkově hodnotím tuto knihu velmi pozitivně a doporučila bych ji těm, kteří chtějí začít s Kingem.

Komentáře (0)

Přidat komentář