Čas třešní

recenze

Čas třešní (2022) 4 z 5 / renulka16
Čas třešní

Čas třešní je druhý díl ze série Aurélie. Kdo nečetl první díl Úsměvy žen, stejně jako já, ničemu to nevadí. Pan autor zde na knihu odkazuje a vše podstatné, co v ní je napsané zde zmiňuje, takže se člověk hned zorientuje.

O čem tedy kniha je? Kniha je o nadějně kuchařce Aurélii a jejím příteli Andrém, který je spisovatel a šéfredaktor v jednom nakladatelství.
André se snaží požádat Aurélii o ruku, ale bohužel mu to nevychází. Když kuchařka a její restaurace dostane michelinskou hvězdu. jejich život se obrátí naruby. Ona pozná okouzlujícího kuchaře a majitele restaurace, který ocenění měl získat místo ní, neboť obě restaurace mají stejný název. André se v té době seznámí s okouzlující ženou. Jak tedy jejich příběh dopadne?

Styl psaní autora mě hned chytil. Díky tomu, že je příběh vyprávěný v ich-formě z pohledů obou, dokážete se vcítit do obou a nic vám tak neunikne.
Jedná se o jednoduchý, romantický příběh, přesto jsou v něm témata jako žárlivost, nedůvěra, komunikace ve vztahu.
Je zde hezky vyobrazeno, jak komunikace dokáže ovlivnit ba dokonce i zničit vztah, jen kvůli tomu, že spolu dva lidé nedokáží mluvit otevřeně.

Co mě tedy celkem na tom všem mrzelo bylo to, že i přátelé či kolegové Andrého místo toho, aby mu trochu věřili či mu nějak pomohli, když si myslel, že ho přítelkyně podvádí, tak to spíš jen zlehčovali...

Malé upozornění před čtením: vzhledem k tomu, že se příběh točí hlavně kolem restaurace a dobrého jídla, doporučuji knihu nečíst večer nebo s prázdným žaludkem, protože se vám po celou dobu budou sbíhat sliny!

Tuto knihu doporučuji všem ženám, které mají rády jednoduché a romantické čtení.

Komentáře (0)

Přidat komentář