Čarodějnice dřívější a budoucí

recenze

Čarodějnice dřívější a budoucí (2022) 5 z 5 / Lostinfantasy
Čarodějnice dřívější a budoucí

Příběh o nenávisti, síle, odhodlání a naději na lepší budoucnost.

Tři sestry. Divoká, nezkrotná James Juniper. Neohrožená, silná Agnes Amaranth. Moudrá, mlčenlivá Beatrice Belladona.
Každá z nich si z dětství pamatuje dětské říkanky, slova a cesty, které nejsou jen obyčejné rýmy. Když je osud po letech odloučení dovede zpátky k sobě, snaží se udělat vše pro to, aby se z obyčejného feministického hnutí stalo hnutí čarodějnické.
Protože žádné čarodějnice nejsou. Ale budou.

Já už jsem četla January, takže vím jak Harrow píše, ale prostě.. to je taková krása! Detailní popisy míst, vůní a pocitů, všechno je to tak květnatě, zasněně napsané a utváří to boží atmosféru. Tímto musím pochválit i překlad, protože to krásně pracuje s našimi říkankami, které určitě všichni známe s dětství. Tempo je pomalejší, ale akce tam taky nechybí a hlavně to má úžasné myšlenky.

Postavy jsou skvěle napsané. Každá ze sester má jiný charakter, vyvíjí se, bojují za jiné věci. Ale ve výsledku jsou sehrané a doplňují se. Vedlejší postavy jsou taky super, vůbec nejsou ploché, jako to občas bývá u jiných knih.

Na začátku každé kapitoly je napsané kouzlo, to se mi moc líbilo. A magický systém tvořený z říkanek a pořekadel je pecka. Plus je kniha doplněna známými pohádkami, jen jsou trochu jiné než ty naše, co známe.

Pokud vám nevadí pomalejší tempo knihy, tak tuhle stand-alone fantasy moc doporučuji. Já jsem z ní naprosto nadšená.
Jo a určitě se to bude líbit víc lidem než January a deset tisíc dveří, protože je to víc srozumitelné a míň divné.

Za knihu moc děkuji @humbook, #humbookblogeri.


Čarodějnice dřívější a budoucí Čarodějnice dřívější a budoucí Alix E. Harrow

Čarodějnice neexistují. Zatím. V roce 1893 už se čarodějnice na světě nevyskytují. Pokud žena na sklonku 19. století hledá alespoň špetku moci, může ji najít jen u volební urny. Když se však sestry Eastwoodovy připojí k hnutí s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář