Čarodějka - Šepot kouzel

recenze

Šepot kouzel (2023) 3 z 5 / lena.o.knihach
Šepot kouzel

Čtrnáctý HumbookTip spadá do žánru young adult fantasy, má nádhernou obálku, obsahuje dvě krásné mapy a mé favority v této řadě (Mýtonoši, Holubice a had, Naše zakázané vášně nebo Kouzla rodu Thornů) nepřekonal.

Eira je mladá čarodějka, kterou na každém kroku pronásleduje nešťastná událost, jež se stala už před lety. Není den, co by ji to někdo nepřipomněl a tím ji neusadil zpět na své místo.
Účastí na královském turnaji chce všem dokázat, že se od té doby naučila svou moc ovládat a za minulostí udělala tlustou čáru.
Ne každý si ale přeje, aby nakonec stála na stupních vítězů

K hlavní hrdince jsem si dlouho hledala cestu a k mužským protějškům jsem ji nenašla vůbec. Všichni se chovali jak patnáctiletí puberťáci, kterým hormony ovládají mozek. Byli naivní a vůbec nepřemýšleli.
Já jsem nejvíc sympatizovala s Eiřinou nejlepší kamarádkou Alyss, ta krapet rozumu měla, aspoň občas.

Čarodějka - Šepot kouzel je nenáročné a velmi jednoduché čtení. Autorka se nějakými detaily a větší propracovaností vůbec nezatěžovala a já přesně věděla, kdo je padouch a kdo ne.

Pokud si chcete přečíst něco lehčího, u čeho se nemusíte prokousávat dlouhým popisováním světa a vysvětlováním, jak funguje magie, je tento první díl stejnojmenné série přímo pro vás.

#spoluprace #humbookblogeri #humbook #albatrosmedia

Komentáře (0)

Přidat komentář