Brexley Kovács opět v akci!

recenze

Nezkrotná říše (2023) 4 z 5 / Red-haired
Nezkrotná říše

Brexley přežila pobyt v Halálházu i samotného Warwicka Farkase. Může ji snad čekat ještě větší zkouška? Zatímco je zajatkyní Kiliána, nádherného vládce budapešťských fae, začína zjišťovat, že ne vše, co ji od dětství vtloukali do hlavy, je tak docela pravda. Navíc je tohle jen začátek, který převrátí její svět vzhůru nohama.

Stále přemýšlím, proč nejsem z knihy tak nadšená, jak tomu bylo u prvnímu dílu. Protože objektivně je tento díl stejně akční, na žádném místě nezůstaneme příliš dlouho, je nabitý převratnými informacemi o daném světě a nechybí ani velké množství nových a opravdu zajímavých postav. Pravdou je, že už mě začal iritovat Farkas, který je bohužel ústřední postavou celého příběhu. Ovšem zatímco dějové lince dynamika nechybí, mezi Brexley a Farkasem to stagnuje u neustálých imaginárních ochmatávaček, které mě už vážně nebaví. Buď se aspoň polibte, nebo na sebe nesahejte vůbec, a tím myslím ty vaše „imaginární“ ruce. Ovšem abych Warwickovi úplně nekřivdila, tím ochranářstvím na konci si u mě dost stoupl.

Co mě mile potěšilo je postava Kiliána, který mě docela okouzlil a doufám, že se s ním brzy znovu setkáme. Stejně tak doufám i v návrat Birdie, která byla správně badass a lesního fae Ashe, od kterého taky očekávám nějaké zajímavé zvraty.
Kdo rozhodně nezklamal, jsou Opie s Mrňouskou, ty jejich komediální výstřelky jsou nejvíc!

Hodnotím pozitivně, takových 4/5* si kniha rozhodně zaslouží, ale doufám, že další díl bude zase něco extra!


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Spalující přitažlivost v dystopické Budapešti. Druhý díl temné fantasy série. Brexley přežila strádání, mučení – a dokonce i Warwicka Farkase. Kvůli jeho zradě se stala zajatkyní Killiana, nádherného vládce budapešťských fae. B... více


Komentáře (0)

Přidat komentář