Bludiště lásky

recenze

Srdcem proti zdi (2022) 5 z 5 / Kikina182
Srdcem proti zdi

Vanessa po Aidena pracovala dva roky. Dva roky, kdy plnila každé jeho přání a snášela jeho nálady. Ale teď už má v bance dost peněz, aby mohla dát výpověď a splnit si svůj sen. Ví, že mu nic nedluží, ale přesto pro ni není lehké odejít. A když se jí to konečně povede, Aiden chce, aby se vrátila zpátky, což je překvapení, jelikož je přesvědčená, že ji za ty roky v podstatě přehlížel. Moc dobře ví, že je to chlap, který získá všechno, co chce. Ale podaří se mu získat i ji?

Jak už je u autorky obvyklé, je příběh vyprávěný v ich-formě z pohledu hlavní hrdinky. Stejně jako všechny ostatní knihy mě do sebe vtáhla v okamžiku, kdy jsem ji otevřela a než jsem se nadála, byla jsem na konci téhle skoro šesti set stránkové bichle.

Nebyl to však jen vliv stylu psaní, díky kterému jsem se nedokázala od knihy odtrhnout. Mariana Zapata zkrátka ví, jak napsat slow-burn romanci tak, aby byla opravdu pomalá, ale zároveň zajímavá, i když je vlastně jediným námětem příběhu, a čtenáře nenudila. Všechny stránky jsou tak využité na naprosté maximum a naprosto odpovídají příběhu.

Moc se mi líbila chemie mezi hlavními hrdiny. V podstatě byla na stránkách knihy cítit ještě dřív, než si ji uvědomili hlavní hrdinové, což je podle mě naprosto nejlepší. Celá kniha tak v podstatě žila skrz elektrické jiskření mezi nimi, které mě neustále nutilo k úsměvu.

Po knize S láskou, Lukov, kde jsem se setkala s naprosto nesympatickými postavami, jsem se trochu bála, co mě čeká tady. Naštěstí ale byly všechny obavy neoprávněné. Postavy jsou sympatické a není problém si k nim najít cestu. Samozřejmě to tak je jen díky tomu, že je autorka skvěle popsala a dokázala do knihy promítnout jejich duše.

Srdcem proti zdi je příjemný a oddechový příběh, který je i přes počet stran přečtený v podstatě za chvíli. Má podobný náboj a atmosféru jako autorčina kniha Kulti, ale zároveň je úplně jiný. Pokud hledáte skvělou slow-burn romanci při které se budete neustále usmívat a držet hlavním hrdinům palce, tohle je ta pravá volba.

Za poskytnutí e-knihy k recenzi děkuji Humbooku.

Komentáře (0)

Přidat komentář