Bird Box

recenze

Bird Box (2019) 4 z 5 / EvikU.
Bird Box

Knihu jsem četla jako audioknihu. Skvělý zážitek, přednes mi seděl. Udržovala mě v napětí, co bude. Jen byli někdy dlouhé přestávky mezi kapitoly, kdy jsem si myslela, že jsem si to nechtěně vypla. Ale to se za knihu stalo asi jen 3x. Čte Dana Černá, vydalo nakladatelství Kanopa 2023, tištěná kniha Fobos 2019.

Samotný příběh byla jízda. Opravdu jsem místy měla husinu. Malorie přijde o celou svou rodinu, sestru, rodiče, protože venku řádí něco, co přivádí lidi k šílenství kdo na něj pohlédne, zblázní se a zabije. Nebo je zabije něco jiného? Co to ale je?

Nachází inzerát, který nabízí bezpečí úkrytu. Dá se v tomto šíleném světě přežít? Malorie navíc zjišťuje, že je těhotná. Bere kufr a jede na určenou adresu. Tam jí opravdu otevřou a není sama. Mají tam zásoby jídla, konzervy, ven chodí jen s páskou na očích. Okna zakrytá dekou.

Přijíždí tam ještě jedna žena Olympie. Také těhotná. Neřeší budoucnost, ale jen den za dnem přežívají. Nejraději jsem měla Malorie a Toma, žilo jich tam takhle víc. Každý měl něco na starosti.

Kniha je vyprávění z minulosti a přítomnosti. Minulost pojednává o období v domě, když byla těhotná, přítomnost, že se snaží najít lepší úkryt, kdy přežívá jen Malorie a její dvě děti. Chlapec a dívka. Vychovala je, aby měly zavřené oči a řídili se sluchem. Pádlují po řece a bojují.

U knihy jsem se i místy bála. Nechápu jak si mohla udržet zdravý rozum. Příběh vyvolával všechny možné emoce, strach, údiv, napětí, lásku, nadějiu knihy se určitě nebudete nudit. Konec je trochu otevřený? Snad bude vše jasné ve druhém dílu.

Komentáře (0)

Přidat komentář