Akademie Dunbridge: Kdekoliv

recenze

Kdekoliv (2023) 3 z 5 / lena.o.knihach
Kdekoliv

Emma odjíždí studovat na rok do Skotska na prestižní akademii Dunbridge. Její cesta má jeden hlavní cíl - najít svého otce a odpovědi na otázky, které jí už tak dlouho leží v hlavě. Ještě na letišti na ni narazí (a to doslova) Henry, přičemž záhy zjistí, že mají společnou cestu.
Ti dva na sebe na internátě všude naráží, mají několik společných hodin, přátel, ale Emma se už po předchozí zkušenosti nechce zamilovat a Henry má navíc přítelkyni...

Tohle je moje první kniha od autorky, i když u nás už vyšla její trilogie Co když. Okamžitě jsem se začetla a 400 stran mi uteklo jako nic. Je to velmi jednoduše, stroze a hlavně čtivě napsané.
Moc se mi líbilo prostředí školy, které mi připomínalo např. Mýtonoše nebo Winx Sagu (samozřejmě bez těch kouzel).

Sympatická mi byla i hlavní dvojice, i když ničím nevynikala. Emma je obyčejná sedmnáctiletá studentka, která si ráda přivstane, aby si před vyučováním zaběhala a je dobrá v počtech. Henry je mluvčí školy a porušuje rodinnou tradici, protože se nechce stát lékařem, ale učitelem.
Vedlejší postavy (Olive, Tori, Sinclair) mě zaujaly více a na jejich příběhy v dalších dílech se hodně těším a věřím, že romantické linky i vývoj postav budou stát za to, v úvodním díle tomu totiž tak nebylo. Rozhodně se máme na co těšit!

Děkuji Kate z Knihy Dobrovský za možnost být ambasadorkou knihy.

Komentáře (0)

Přidat komentář