Agathina aféra

recenze

Vražda manželů Marstonových (2022) 5 z 5 / renulka16
Vražda manželů Marstonových

Na úvod bych ráda podotkla, že si myslím, že originální název "The Christie Affair" by této knize pravděpodobně sedl více než ten, co máme my v Česku. Neboť pro ty jako já, co si pořádně nečtou anotaci, můžou být pak pěkně překvapeni.

Ne, že by v knize nešlo o vraždu Manželů, šlo, ale vystihlo by to knihu lépe a člověk by pak asi tolik neočekával něco jiného.

Ale! Já dostala něco, co jsem nečekala a byla jsem opravdu mile překvapena. Jedná se o fiktivní příběh o Agathě Christie, který byl ovšem inspirován skutečností.

Hlavní roli zde má převážně Nan, milenka Arichieho, Agathina manžela. Sledujeme zde její příběh, co se jí stalo v minulosti a jakou má její minulost spojitost se součastností, vraždou manželů a Agathou, která v té době zmizela.

Příběh se odehrává ve více časových osách a je vyprávěný v ich-formě z pohledu Nan. A ještě je kniha rozdělena na 3 části.

Je to skvěle napsaný, na konci vše do sebe krásně zapadá a v knize se dobře orientuje.

Chvílemi mi bylo fakt smutno, hlavně když tam bylo líčené, jak probíhali porody, jak nechávali matky trpět po porodu, že čerstvě narozeným miminkům dávali na jídlo namočený chléb v mléce...

Rozhodně stojí za přečtení!


Vražda manželů Marstonových Vražda manželů Marstonových Nina De Gramont

Záhada inspirovaná životem Agathy Christie Navzdory tomu, že je její hvězda na vzestupu, potýká se slavná Agatha Christie s mnoha problémy. Je nespokojená s odevzdanými rukopisy, dosud se nevzpamatovala ze smrti matky, a navíc ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář