Vražda manželů Marstonových

Vražda manželů Marstonových https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490731/bmid_vrazda-manzelu-marstonovych-mqi-490731.jpg 4 16 4

Záhada inspirovaná životem Agathy Christie Navzdory tomu, že je její hvězda na vzestupu, potýká se slavná Agatha Christie s mnoha problémy. Je nespokojená s odevzdanými rukopisy, dosud se nevzpamatovala ze smrti matky, a navíc ji už naprosto vyčerpává manželova opakovaná nevěra. Jednoho večera proto políbí svou dceru, nasedne do auta a zmizí neznámo kam, aniž by tušila, jaký poprask tím způsobí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Biografie a memoáry

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Christie Affair , 2022


více info...

Přidat komentář

čef
07.10.2022 5 z 5

Zajímavě vystavěný román, pravda vychází najevo na přeskáčku, ale je to vcelku přehledné. Literární fikce o slavné Agátě a jejím zmizení se tedy čte dobře, i když samotnému vraždění manželů se příliš stránek nevěnuje a název je tedy zavádějící a příběh vede do jiných vod než detektivních. Celé je to vlastně o tom, jak v Irsku zacházeli s tzv. padlými dívkami a jaké tragédie z toho plynuly. Nelze jinak než doporučit.

mikika
11.07.2022 3 z 5

asi tak. čekala jsem něco jiného. rozhodně jsem nečekala, že tu najdu tklivý příběh ve stylu "Magdaleniny prádelny" v kombinaci s celkem podařenou rekonstrukcí pátrání po zmizelé Agatě Christie. kdyby byly obě linky samostatně v jiné knize, tak neřeknu, ale takhle dohromady propletené, to na mě bylo až moc absurdní.


Parwana
06.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Očekávala jsem přímočarý román, na jaký jsem od Agathy Christie zvyklá, a které jsou pro ni signifikantní. Byla jsem ale velmi mile překvapená, jak rafinovaného příběhu s přesahem jsem se dočkala. Kromě zachyceného zmizení Agathy Christie zde sledujeme osudy angličanky Nan, která zoufale hledá svoji dceru, která jí byla ukradena v klášteře a touží po pomstě za veškerá příkoří, jichž se za svého života dočkala. Každý z hrdinů něco získal a něco ztratil. Lásku, pomstu, spravedlnost, klid, odpuštění. Až na občasné chyby v překladu velmi zdařilé dílo.

sadlo
26.06.2022

Páni, bezvadné počteníčko. Doporučuji.

Štítky knihy

Anglie detektivní a krimi romány záhady zmizení lidí spisovatelky vyšetřování Agatha Christie

Autorovy knížky

2022  81%Vražda manželů Marstonových

Kniha Vražda manželů Marstonových je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce57x
Chystám se číst22x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x