Zrcadlo přehled

Zrcadlo
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489174/bmid_zrcadlo-ruz-489174.jpg 4 73 73

Bastian je na škole obětí šikany. Naštěstí má úžasného přítele, který mu se vším pomáhá. Jeho jedinou vadou je to, že jej Bastian nikdy neviděl. Znají se totiž jen díky internetu. Jak dopadne jejich setkání? A je Slon opravdu tím, za koho se vydává?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrcadlo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

alnovka82
26.05.2024 4 z 5

Po přečtení anotace a zběžném nakouknutí, mě čtení ani moc nelákalo. Knize jsem dala šanci asi po roce, co jsem ji měla doma. Už jsem si zvykla, že autorčin styl se mi prostě líbí a je pro mě sazkou na jistotu. Příběh hodnotím o kousek horší než ostatní autorčiny knihy, ale i přesto se mi moc libil.
Na hlavních hrdinech mi na každém něco vadilo, nejsympatičtější mi byl Clavin a bylo mi ho dost líto.

bez_prebalu
29.02.2024 2 z 5

Hele, já jsem nenáročná čtenářka, sice čtu i těžší literaturu, ale protože mám psychicky náročnou práci, ráda si odpočinu klidně u knih od Lenky Lanczové. Tohle bylo… Úplně mimo. Musela jsem si vyhledat, jaké národnosti je autorka, napadlo mě, že byla kniha jen špatně přeložena. Protože vyjadřování všech postav mě až fyzicky bolelo. Bylo jim 16! Kolik šestnáctiletých používá slovo nyní? A že jich tam bylo. I chování bylo napováženou. Opravdu se šestnáctiletý kluk musí zeptat maminky, jestli může v pátek ODPOLEDNE ven??? Přepis zpráv byly taky zvláštně suchý…
Po prvním o. s. hlavní postavy jsem knihu chtěla odložit, protože oba jednali tak zvláštně mechanicky, bez zápalu. A takový byl s. pokaždé - i s někým jiným. Necítila jsem z nich nic. Lásku, vášeň, chtíč… Nic jsem jim nevěřila.
Knihu jsem neodložila, protože námět byl super a já chtěla vědět jak to dopadne. Škoda, že z něj autorka nevymáčkla více…
Kdyby se daly pryč s. scény a děj se přesunul na základní školu, dejme tomu 6./7. třída, byla by to skvělá kniha. A to nemyslím nijak ironicky.

Můj Instagram: bez_prebalu


JitulHa
05.09.2023 3 z 5

Tato autorka bývá takovou sázkou na jistotu, která nezklame. Její příběhy jsou vždy čtivé a odsýpají stránku za stránkou. Ani Zrcadlo v tomto nebylo jiné, nicméně během samotného čtení jsem pořád čekala, jak se příběh dále rozvine, namísto toho jsem s překvapením zjistila, že už je konec a tohle bylo všechno! Byl to dobrý námět, který by ale určitě stálo za to rozpracovat na větší počet stran. U této konkrétní - a jediné - knihy od autorky jsem také zdejším hrdinům ten jejich vztah zkrátka nevěřila. Zdálo se, že jediným důvodem, proč jsou spolu je jejich vybájená představa, kterou si o sobě vzájemně vytvořili jenom skrze dopisování, nikoliv sama skutečnost... I přes zmíněné výtky, to byl však celkem povedený příběh, přečtený za dvě odpoledne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrcadlo v seznamech

v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x