Zlatá přehled

Zlatá https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507273/bmid_zlata-mOL-507273.jpg 4 123 123

Zlatá série

1. díl >

Okouzlující pohádkový román od autorky bestsellerové série Měsíční kroniky. Obyčejná mlynářova dcera Serilda má neobyčejný dar: spřádat uhrančivé a fantazijní příběhy, ve kterých zdánlivě není ani špetka pravdy. Jedním z nich však upoutá krutého Krále duchů, pána nemrtvých lovců a přízraků v temném světě plném záhadných bytostí. Dostane od něj nesplnitelný úkol: upříst zlato ze slámy. Pokud neuspěje, zemře. Zoufalá dívka bezděčně přivolá zvláštního chlapce. Ten jí pomůže... ale za jistou cenu. Dokáže Serilda odhalit tajemství hradu Krále duchů a přežít v magickém světě?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Gilded , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Audrina
12.05.2024 4 z 5

Autorku mám ráda od dob Měsíčních kronik, u tohohle příběhu jsem ale měla pocit, že mu něco chybí. Do čtení jsem se musela trochu nutit a i když je nápad zajímavý, autorka to za mě umí i lépe.
Každopádně jsem zvědavá na druhý díl.

Bookworm345
21.04.2024 3 z 5

(SPOILER) No....mám z toho dost smíšené pocity. Na jednu stranu se autorce dost povedlo navést úžasnou atmosféru, kterou tahle kniha vyzařuje a taky se mi líbí to téma a prostředí. Je to drsnější a jsou tam přidané hororové prvky, což mi přijde super. Ale osmiletýmu bratránkovi bych to číst nedala. Samotný děj je ale takový nijaký a plytký, možná bych řekla i nudný.
Dva hlavní hrdinové mi přišli fajn, ale ta romantika mezi nimi byla taková zvláštní, tolik mi to nesedlo. A hlavní záporák mě pak na konci hrozně naštval, doufám že v dalším díle dostane pořádně po papuli.
Samotný konec mě úplně pohltil, je tak pořádnej cliffhanger jak se patří. Ta věc s dětma na konci, ehm chudáci a fuj, sakra u Star Wars z podobné události aspoň udělali meme.
Dobře, autorka chtěla ukázat jakej je Král Duchů ve skutečnosti magor(by byli s Temnyjem/Alexandrem nejlepší kámoši), i když každý kdo má za sebou několik YA fantasy knih to předvídal už od začátku.
3*


veronika4618
04.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Nemůžu si pomoct, ale za mě byl příběh až moc překombinovaný. Spojení pohádky o Rampelníkovi a pověry o Nočním honu byl sice originální, ale postavy mi bohužel nebyly sympatické, hlavní hrdinka prokletá lhářka, co si vymýšlí příběhy se často chovala nelogicky a zvláštně. Romantická linka se mě vůbec nedotkla a měla jsem problém jí věřit. Co se týče ale vykreslení temné atmosféry, ta se autorce povedla perfektně. Pokaždé, kdy se na scéně objevil divoký hon, měla jsem husí kůži. Snad i díky tomu jsem knihu neodložila, ale dočetla do konce.
Na to, že se jedná o příběh pro mládež zde bylo až mnoho krutých scén. I přesto však díky otevřenému konci přemýšlím nad tím, že bych se do druhého a posledního dílu pustila a zajímá mě, jak to bude s hrdiny dál a jaké vyústění příběh přináší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených136x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených3x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst171x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech6x