Země divů přehled

Zoje Stage

Autorčin druhý román vypráví úžasný, strhující a hrůzu nahánějící příběh Bennettovy rodiny. Rodiče jsou umělecky zaměření – Orla bývala baletkou, pak se ale rozhodla starat o domácnost a děti a podporovat svého manžela Shawa v jeho touze uspět jako malíř. Jejich dcera Eleanor Queen je citlivou a moudrou devítiletou dívkou s výjimečnými schopnostmi podobně jako její otec. Čtyřletý syn Tycho je radostí celé rodiny díky své přátelské povaze. Rodina opouští prostředí rušného velkoměsta a kupuje usedlost na samotě v Adirondackém pohoří ve státu New York. Život ve spojení s přírodou se zpočátku jeví jako výhra. Všichni jsou okouzleni krásnými lesy, ale hlavně prastarou borovicí, jež roste na jejich pozemku v blízkosti domu. Postupně se nadšení z nového života mění v horor zprostředkovaný bytostí, která terorizuje celou rodinu a chce s nimi z neznámého důvodu komunikovat. Rodina je svědkem mnoha přírodních divů i nadpřirozených jevů, a tak je čtenář doslova fascinován mnoha překvapivými a nepředvídatelnými zvraty. Kniha je provokativní, filozofická a budete ji číst jedním dechem.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2021 , Fobos
Originální název: Wonderland, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Země divů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

DominaCZ
06.02.2026

Můj komentář zmizel nevím proč no tak znova. Pokud se chcete bát, rozhodně nečtěte tyhle pocitový nářky baletky.
Tady totiž není atmosféra, ale tuny kydů okolo.
Děj úplně nesmyslné a vyústění nula.
Není prostě. Odfláknuto, asi už sama nevěděla jak dál nebo to utnout. Ony už Zoubky byly přehnaný a tohle je už vyloženě dno.

všech 31 komentářů

Související novinky - Země divů (1)

Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021

Kniha Země divů v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně168x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Zoje Stage také napsal(a)

Zoje Stage
americká, 1969