Zázračný svet Atlantídy přehled

Zázračný svet Atlantídy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290959/bmid_zazracny-svet-atlantidy-zi0-290959.jpg 4 128 128

Tajemství původu série

< 3. díl

Zázračný svet Atlantídy je poslednou knihou trilógie s názvom Záhada pôvodu od autora A. G. Riddleho, ktorá sa stala svetovým bestsellerom. V tretej časti sa doktorke Kate Warnerovej práve podarilo zastaviť globálnu pandémiu, podcenila však vlastnú liečbu. Dostatočne neodhadla ani silu vplyvu atlantídskeho sprisahania. A tak ľudstvo čelí novej hrozbe - nepriateľovi, akého si neviete ani len predstaviť. Čas sa kráti a ľudskej civilizácii hrozí absolútny kolaps. V poslednej chvíli sa však objaví nová nádej, a síce kódovaná správa od možného spojenca. V tom istom čase Mary Caldwellová trávi svoj život čakaním, pozorovaním hviezd a hľadaním známok inteligentného života mimo našej Zeme. Keď sa jej sen konečne splní, Mary sa zrazu ocitá uprostred zápasu, ktorý je starší ako ľudstvo samo. Náhle sa musí rozhodovať, komu môže veriť a komu nie, pretože len tak dokáže zvládnuť najväčšiu výzvu svojho života. V nadväznosti na udalosti z predchádzajúcej knihy Desivý mor Atlantídy sa Dorian Sloane stáva bábkou v rukách Aresa a zároveň nástrojom na vykonanie jeho tajomného plánu. Keď sa však Dorian vzoprie a rozhodne sa prevziať kontrolu nad situáciou, Ares rozpúta drámu, do ktorej zatiahne celý svet. A tak sa postupne odhaľuje skutočný charakter kataklizmy, ktorá ohrozuje ľudstvo. Toto sci-fi dobrodružstvo je treťou a poslednou knihou z akčnej trilógie Záhada pôvodu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Atlantis World , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zázračný svet Atlantídy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

VA_Krtek
29.04.2023 3 z 5

Završení série už bylo spíš na sílu než na požitek. Škoda. Myslím že tady už se autor dost zběsile utrhl ze řetězu a míra překombinovanosti se dostala do červených čísel.

Prince_of_book
23.01.2020 3 z 5

První díl mě úplně ohromil, líbilo se mi to tajemno, ta akce, david a kate...vlastně úplně vše. Ve druhém díle se začalo řešit ono taJemno a akce už nebyla podle ěm tak žhavá, ale bylo to super čtivé a bavilo mě to, ale třetí díl?

Ten mě z nějakého důvodu nezaujal tolik, jak jsem si myslel, že mě zaujme...bohužel. V tomto díle se víc "kecalo" než aby se něco dělo a mísení dějových linií bylo pro mě osobně no...asi až moc chaotické. Nejlepší částí tohoto dílu byl asi téměř úplný závěr, kdy už bylo dost dějových linií víceméně vyřešených a zbývala vyřešit jen otázka: Jakou roli v tom bude hrát Dorian?

A právě tento závěr dorianovi dějové linky se mi líbil a jevil jako nejlepší část z knihy i když nelogičnosti by se na ni našli. Linka Davida a Kate mě absolutně přestala bavit a závěr jejich společné dějové linky mě nechal absolutně chladným, podobně jako většina posledního dílu.

S ohledem na moje pocity musím říct, že bych byl osobně radši, kdyby děj po druhém díle končil, protože třetí díl opravdu nebyl hitparáda. Podle mě se z prvotní myšlenky dal vytěžit mnohem lepší závěr.

6/10 jen proto, že mám rád Riddlea jako autora. JInak průměr


Adapa
17.11.2019 4 z 5

Po druhém slabším díle, lepší zakončení trilogie. S prvním dílem má společné snad jen postavy, prvotní tajemno a prvotní myšlenka se úplně vytratila.
Svým způsobem by mohlo být i samostatnou knížkou. Oproti prvnímu a druhému dílu, kdy se děj odehrával jen na planetě Zemi, se děj nyní odehrává po celé galaxii. Poslední díl má mnohem méně stran než první dva díly, jako kdyby to autor chtěl už nějak rychle dopsat, uzavřít a mít za sebou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Žebříček nejprodávanějších eknih v lednu 2016

02.02.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zázračný svet Atlantídy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených193x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Atlantida americká literatura thrillery sci-fi

Autorovy další knížky

A.G. Riddle
americká
2015  73%Atlantský gen
2016  71%Let 305
2018  77%Pandemie
2015  72%Atlantský mor
2015  72%Atlantský svět