Let 305 přehled
Harper Laneová má potíže a za pár hodin bude muset udělat rozhodnutí, které navždy změní její život. Naštěstí si po havárii letadla uvědomí, že je mnohem silnější, než si kdy myslela… Na cestě z New Yorku do Londýna dojde v letu 305 k náhlému výpadku napájení a letadlo je nuceno nouzově přistát na anglickém venkově. Tak začíná tajemné dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je značně odlišný od toho, který před několika hodinami opustili. Kde jsou? Proč jsou tady? A jak se dostanou zpátky domů? Současnost je minulostí a budoucnost spočívá v rukou pěti lidí, kteří se navzájem ani neznají, ale jejichž životy jsou navzájem propleteny. Mezi nimi jsou spisovatelka Harper Laneová, Nick Stone, lékařka Sabrina Schröderová, počítačový vědec Yul Tan a miliardářský syn Grayson Shaw. Postupně vyjde najevo, že někteří z této skupiny přeživších vědí víc, než dosud prozradili. Harper a Nick navíc brzy odhalí spiknutí, které zahrnuje jejich vlastní životy. Jak začnou dávat dohromady fakta, zjistí, že mají v rukách moc změnit budoucnost a minulost – zachránit náš svět… nebo ho ukončit. Vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Atlantský gen je dobrodužný příběh plný ostrých zvratů, v němž se prolíná síla moci, ambice, osud, paměť i láska.... celý text
Originální název: Departure, 2015
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Let 305 vyvolává smíšené pocity mezi čtenáři. Někteří oceňují napínavý začátek a zajímavé postavy, zatímco jiní kritizují zmatek v ději a nedostatečné vysvětlení časových skoků. První část, zaměřená na přežití po havárii letadla, je často chválena. Jakmile se však příběh přesune k sci-fi prvkům, mnozí ztrácejí zájem a považují závěr za uspěchaný nebo chaotický. Celkově kniha zanechává dojem, že mohla být lépe zpracována, ale stále má své příznivce, kteří ji hodnotí pozitivně. Více v komentářích.
Komu by se kniha Let 305 mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi postapokalyptické příběhy
- Fanoušci sci-fi a časových paradoxů
- Milovníci napínavých a akčních knih
- Čtenáři, kteří hledají příběhy o přežití
- Ti, kteří ocení kombinaci různých žánrů
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Let 305. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 84 komentářůSouvisející novinky - Let 305 (2)
Žebříček nejprodávanějších eknih v květnu 2016
08.06.2016
Připravované knižní novinky (13. - 19. 4.)
12.04.2016
Kniha Let 305 v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 429x |
| ve Čtenářské výzvě | 57x |
| v Doporučených | 15x |
| v Mé knihovně | 173x |
| v Chystám se číst | 149x |
| v Chci si koupit | 39x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
A.G. Riddle také napsal(a)
| 2015 | Atlantský gen |
| 2016 | Let 305 |
| 2018 | Pandemie |
| 2015 | Atlantský mor |
| 2015 | Atlantský svět |

60 %
91 %

Čekala jsem příběh o přežívání letecké havárie a dostala jsem toto... něco naprosto úžasného. Jako nadšeného fanouška sci-fi mě druhá část naprosto uchvátila. Moc se mi líbila i myšlenka knihy samotné. Myslím, že si v ní každý najde to svoje.
Velmi doporučuji.