Závislé vztahy přehled

Závislé vztahy https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315979/mid_zavisle-vztahy-8zG-315979.jpg 5 136 136

Léčba a uzdravení závislé poruchy osobnosti Závislá porucha osobnosti se vyznačuje zvýšenou potřebou závislosti na druhých lidech, neschopností osamostatnění, nízkým sebehodnocením či nepřiměřenými obavami z opuštění. Tato porucha je podle odborníků mnohem rozšířenější, než se dříve soudilo, a vede často k různým formám závislého chování, psychosomatickým onemocněním, depresím nebo dotyčného dostává často do role týraného a zneužívaného člověka. Autor popisuje na pozadí grimovské pohádky Husopaska to, jak k chorobné závislosti dochází a jaké charakteristické formy na sebe může brát. Citlivě objasňuje, jak může emocionální zneužívání v rodinách vést k masivnímu narušení pocitu vlastní hodnoty, a ukazuje, jak může dojít u dotyčného člověka k osvobození a uzdravení.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Wege aus der Abhängigkeit , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závislé vztahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

kamibe
11.02.2024 5 z 5

K téhle knížce mě přivedla kamarádka, spolu jsme přečetly první pohádku a její skoro celý rozbor, zajímalo by mě to i dál, ale nevydržely jsme. Je toho tolik dalšího, co bych ráda přečetla! Snad se k téhle ještě někdy vrátím?

GeRaltzRiVie01
18.12.2023 5 z 5

Určitě se jedná o něco, co v nějaké formě zažil každý. Kniha krásně popisuje běžné "ne úplně" zdravé sociální vazby, kterým se ale ne vždy dá vyvarovat. V podstatě pokud člověk není pořád dokonale šťastný a něco mu chybí, tak už to ovlivňuje jeho chování a dostavuje se negativní vliv na ostatní.


Leontyn123
11.12.2023 5 z 5

Upřímně tohle je síla. Pokud se v té “pohádce poznáte budete mít těžké čtení. Pro někoho to může být comming out. Na druhou stranu to může hodně pomoci.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Závislé vztahy v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených203x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených6x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech2x