Zastaveni přehled

Zastaveni https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466756/bmid_zastaveni-F1e-466756.png 4 3 3

Básnicko-fotografická skladba Zastaveni je knižní debut autorek Alžběty Johanky Petrové a Kateřiny Sýsové, který představuje uměleckou reflexi současnosti.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zastaveni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

zanetkov77
25.08.2021 4 z 5

Útlá sbírka, ve které se prolínají básně s fotografickým doprovodem a která citlivě a originálně reflektuje život v době pandemie. Teď byste mi mohli říct, že na to už je teď trochu pozdě, no já ohledně vývoje situace zdaleka tak optimistická nejsem, takže je pro mě pořád dost aktuální.

Básně jsou jakási krátká poetická zamyšlení, (po)zastavení se v zastavené době, formulující pocity samoty, strachu a nejistoty v době karantény, ale zároveň (dle mého) vyjadřující i obecnější situace a pocity člověka, které jsou aktuální i mimo tento konkrétní, časově vymezený kontext.

O poezii odborně mluvit neumím a většinou odborným řečem o ní ani moc nerozumím (kdyby tohle četla moje komise z bohemistické státnice, asi by mi vzali titul, hh), takže musím spoléhat na dojmy a pocity, které jsem z této sbírky měla moc dobré. Jednoduchý, ale propracovaný a sympatický baby pink design a šedesátkově laděné fotografie jsou krásným doplněním (byť fotografie zde vnímám sémanticky na stejné úrovni jako básně, kterým dokreslují nebo i přidávají významy).

Celkově velmi sympatické a povedené dílo talentovaných žen.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zastaveni v seznamech

v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x