Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka) přehled

Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka)
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530877/bmid_zaklinac-zrnko-pravdy-mensi-zlo-65b3d43791c4a.jpg 5 67 67

ZRNKO PRAVDY Geralt objeví odlehlé sídlo, kde ho přivítá neobvyklý majitel – netvor s lidskými způsoby. Toto stvoření ho pozve dovnitř a povypráví mu příběh své rodiny, svou minulost a své prokletí. Pokud ho tíha jeho zločinů odsoudila k podobě netvora – to je rozsudek jako z pohádek – mohlo by se v těch fantastických příbězích nacházet zrnko pravdy s radou, jak uniknout osudu a dosáhnout vykoupení? MENŠÍ ZLO V zapadlé vsi požádá Geralta místní čaroděj, skrývající se ve věži, o službu. O život mu usiluje stvůra, mladá žena narozená pod kletbou Černého slunce, a zaklínač ji má zabít. Ona dívka pak Geraltovi vypráví úplně jiný příběh, ve kterém je opravdovým netvorem sám čaroděj. Spáchal totiž nevýslovné činy na základě svých pověrčivých představ. Vzhledem k tomu, že se tvář zla neustále mění, musí Geralt – ať už z vlastní volby nebo z donucení – učinit rozhodnutí, které může vést jedině k tragédii.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Andrzej Sapkowski's The Witcher: A Grain of Truth/The Lesser Evil , 1990


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

jirijanovotny
23.07.2024 5 z 5

Klasické povídky převedené do komiksu. Tady nebylo moc co pokazit (oproti polovině komiksů se zaklínačem).
Z komiksu sice mluví především vliv hry Zaklínač 3, ale čelenka na hlavě Geralta odkazuje na klasičtější zpracování – starý dobrý polský seriál. I ta zbroj na mě působí jako něco krapet staršího, jako zbroj ze hry Zaklínač 1.
Za mě je toto skvělé a doufám, že se dočkáme i dalších povídek v podobném provedení.

ArkAngel
19.05.2024 4 z 5

Zkrácené verze klasických povídek, které by klidně vyšly každá na jeden celý komiks o čtyřech sešitech. I v této zjednodušené podobě je to za mě ale daleko lepší adaptace, než s čím se vytasil Netflix, u kterého autoři nepochopili smysl příběhů a kolikrát ho úplně otočili. Cením i toho, že Geraltovi dali klasickou čelenku.


Atlantis
03.04.2024 4 z 5

Dvě známé zaklínačovské povídky přenesené do komiksu. A právě tenhle fakt je tím největším plusem i mínusem. Ono je to celé hezky barevné a díky komiksovým okénkům i svižné, ale bylo to opravdu potřeba? Čtenář se ochuzuje o velkou porci atmosféry, protože tempo je tady opravdu vražedné (pun intended). I když to vypadá, že na tohle dílko spíš kydám špínu, tak ve finále jsem byl vlastně spokojený, ale určitého pocitu zbytečnosti jsem se nedokázal zbavit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo (modrá obálka) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Andrzej Sapkowski
polská, 1948