Záhada panství Bainbridge přehled

Záhada panství Bainbridge
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474734/bmid_zahada-panstvi-bainbridge-laura-pur-yNK-474734.jpg 4 169 169

Když se mladá vdova Elsie přestěhuje na venkovské sídlo svého zesnulého manžela Ruperta Bainbridge, čeká ji kromě chladného přijetí od služebných a nekonečných hodin osamění i temné překvapení. V podkroví nalezne zvláštní dřevěné figuríny zvané tiší společníci. Brzy se v domě začnou dít prazvláštní věci – netrvá dlouho a řada nešťastných a nevysvětlitelných nehod začne Elsie přerůstat přes hlavu. Elsie se tak potýká nejen s duchy své minulosti, ale i se silami, nad kterými pomalu ale jistě ztrácí kontrolu. Když při strašlivém požáru skončí zmrzačená v ústavu pro duševně choré, má konečně možnost vyprávět svůj příběh – nic jiného jí ani nezbývá: buď pravda, nebo šibenice. Postupně chápavému doktorovi Shepherdovi odkrývá svůj příběh, ve kterém se prolíná lidské zlo s běsy dávné minulosti. Uvěří doktor jejímu příběhu a uchrání ji od oprátky?... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Silent Companions , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada panství Bainbridge. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Margerite
06.03.2024 3 z 5

Aktuální hodnocení 82 % je podle mě příliš vysoké. Kniha je dost roztahaná, spoustu věcí si domyslíte předem. Kdo se chce bát, tak tady narazí. Nápad hlavních bubáků je za mě super, ale zpracování vázne, stejně jako překlad. Občas jsem se musela i smát, když hrdinka "vyvrátila" místo vyzvrátila večeři a podobně. Vyvrací se snad strom, nebo ne? A sukně se jí prý "nadýmaly" místo nadouvaly, no to už ani nebudu komentovat. A takových perel tam najdete spoustu. Čtivé to sice celkem je, ale že bych učurávala strachy, což bych u hororu fakt ráda, se říct nedá. Za mě pouze průměr.

lalela
12.12.2023 4 z 5

Jak těžké to měly ženy v minulém století. Jak těžké to měly vdovy, nebo neprovdané ženy. Jen škoda, že si vůbec nedovedu představit, jak vypadaly figuríny, které se objevovaly na panství.


Selket
29.10.2023 4 z 5

Strašně se mi líbilo prostředí, atmosféra, náznakovost místo polopatismu, neokoukané rekvizity, i to, že jsem si kvůli ději musela dávat chvíli pauzu, abych se nepropadla do deprese. Z téhle knihy prostě temnota sálá a světlo tu probleskuje jen v malinkých vzpomínkových paprscích, na které se velice rychle zapomene, hrdinové se prostě nemají čeho chytat a já se do toho zoufalství prostě pomalu propadala spolu s nimi. Skvěle napsáno. Jen konec mi přišel do jisté míry předvídatelný.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

19.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Záhada panství Bainbridge v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených190x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených16x
v Knihotéce155x
v Chystám se číst141x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x