Záblesk přehled

Záblesk https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76441/bmid_zablesk-Ngr-76441.jpg 4 112 112

Strhující boj o samu existenci lidstva Byl to snad anděl strážný, onen světlovlasý muž, který se v blescích bouře zjevil na samém počátku života Laury Shaneové, aby novorozenou zachránil ze spárů smrti? Přízrak? Ďábel v převleku? O mnoho let později vstoupí do Lauřina života znovu a tentokrát bojuje už nejen o její a svůj život, ale o samu existenci lidstva. V bitvě, která se rozpoutá napříč prostorem a časem, stačí chybně propočítaná vteřina, aby přinesla osudové následky pro celou planetu. Americký mistr tajemna a záhad kloubí horor, thriller a science fiction do strhujícího toku napínavého příběhu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lightning , 1988


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záblesk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

HonzaT
25.07.2023 4 z 5

Šlo by to o něco líp, Deane. Ale stále, i tak, Tě žeru.

eraserhead
06.12.2021 3 z 5

Jak by řekl klasik: "Když nemáte kečup, dejte tam nácky." S Koontzovými knihami to mám fakt jak na horské dráze - jednou nahoře, jednou dole a snad se dokonce daří, že je to každá kniha něco jiného. ZÁBLESK je někde uprostřed. Hodně solidní střed. Nevěděl jsem, do čeho jdu, čekal jsem spíše horror, ale nakonec ten sci-fi thriller, co jsem dostal, o cestování v čase, paradoxech a časové kauzalitě se poměrně dobře četl. A to hlavně z jednoho důvodu - dobře popsaná hlavní hrdinka a to, že byl její život sledován od samotného zrodu. Její trhlá kámoška je pak už jen třešničkou na dortu. Negativa? Dětské postavy byly až moc inteligentní, chytré, hloubavé a dospěle nenaivní - tu a tam až na samé hranici uvěřitelnosti. ZÁBLESK je fajn jako svižný sci-fi thriller, u něhož občas vyskočí na mysl Terminátor. Ke Koontzově cti však svůj příběh pojal hodně originálně po svém a poměrně dobře si vyhrál s paradoxem paradoxu cestování v čase (i když, když by se nad tím člověk zahloubal hlouběji a hledal, paradoxní nesmysl by našel i v tomhle. Ale takové už cestování časem je).


caldap
04.02.2020 4 z 5

Kniha mě nezklamala, velice dobře se četla, chvílemi mi určité popisy připadaly zbytečně zdlouhavé, ale příběh cestování časem byl zajímavý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záblesk v seznamech

v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová