Zabij, nebo budeš zabit. Kniha první přehled

Zabij, nebo budeš zabit. Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487130/bmid_zabij-nebo-budes-zabit-kniha-prvni-5he-487130.jpg 5 58 58

Zabij, nebo budeš zabit série

1. díl >

Dylan je obyčejný, depresemi sužovaný vysokoškolák – dokud veškeré jeho představy o světě nezmění neúspěšná sebevražda… a nevyšle ho na nedobrovolnou dráhu maskovaného mstitele. Newyorské policii netrvá dlouho, než pochopí, že jim přímo vprostřed metropole maskovaný člověk zabíjí zločince, a sestaví vyšetřovací tým, který ho má chytit. A Dylan se mezitím propadá stále hlouběji do temnoty, do níž ho zavedla zvrácená smlouva uzavřená s démonem… „Zabíjej pro mě, nebo budeš zabit.“ Poté, co si komiksoví tvůrci Ed Brubaker a Sean Phillips při svém putování temnými žánry vyzkoušeli noir realisticky špinavý (CRIMINAL) i hollywoodsky klasický (ZATMÍVAČKA), lovecraftovskou variaci (FATALE), špionážní retro (VELVET) i odvrácenou stranu superhrdinského mýtu (SLEEPER, INCOGNITO), upřeli svou pozornost na další způsob archetypálního vyprávění: příběh samozvaného mstitele, násilně bojujícího se zlem zakořeněným v lidské společnosti. Ale nečekejte další variaci na Charlese Bronsona v Přání smrti – Dylan, hlavní hrdina ZABIJ, NEBO BUDEŠ ZABIT, je o něco realističtější, o dost sofistikovanější… a o hodně problematičtější.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Kill or be Killed. Vol. 1 , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabij, nebo budeš zabit. Kniha první. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

mirec88
21.04.2024 5 z 5

Skvelý, kriminálny akčný thriller s dávkou mystična, čo ale bolo skvelo dávkované počas celého príbehu až po vynikajúci koniec, ktorý vyzerá, že nakoniec celý príbeh bude mať racionálne vysvetlenie, čo ma teší a teším sa na pokračovanie v druhej časti a vyvrcholenie príbehu. Inak kresba úžasná, ženy úžasne sexy, či už tie na obrazoch alebo hrdinky príbehu. Celý príbeh je značne komplikovaný a má veľa nezodpovedaných otázok a hlavný hrdina prechádza doslova z blata do kaluže a dostáva sa do čím ďalej horších situácií a fakt som zvedavý, k čomu to povedie. K dobrému asi nie. No ale aj tu sa ukazuje, že duo Brubaker - Phillips sú proste skvelí a vedia podať skvelý príbeh.

Hadati
29.11.2023 5 z 5

Dá se říct, že je to klasický Brubaker. Tedy dobré vykreslení antihrdiny, se kterým se dokážete určitým způsobem ztotožnit, přestože se dopouští zločinů. Brubaker zde dost skáče v čase tam a zpět, takže příběh není vyprávěn zcela chronologicky. Někoho to může i otravovat, ale dá se v tom celkem dobře vyznat.

Na rozdíl od Velvet nebo Každý je zločinec má tento příběh i trochu mysteriózna, kdy si (alespoň v první knize) nejste jistí, zda je démon pronásledující Dylana skutečný, nebo jen výplodem jeho choré mysli. V podstatě je to ale jedno, protože pro Dylana je skutečný dostatečně a je jím také ovládán.

A tak největším problémem je, že příběh Dylana má v prvním díle zcela otevřený konec, takže pak už jen toužíte po tom, abyste u sebe měli i druhý díl, abyste se dozvěděli, jak to vlastně všechno dopadne.


Disease
01.09.2023 5 z 5

Čekal jsem jen "dalšího Brubakera", o to jsem byl překvapenější. Výborný psychologický vývoj, který má blíž k Přání smrti než třeba k Punisherovi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022


Citáty z knihy (2)

Démoni neexistujou. Nejsem buran ze zapadákova, kterej věří na anděly a čerty a podobný hovadiny. Takže jsem věděl, že to, co jsem tý noci viděl, se odehrálo jen v mý hlavě.


Teď už zbejvalo jenom najít někoho, kdo si zaslouží umřít, a zabít ho. To nemůže bejt moc těžký, ne?


Kniha Zabij, nebo budeš zabit. Kniha první v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených66x
v Doporučených6x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x