YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé přehled

YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483142/bmid_youcat-katechismus-katolicke-cirkve-HpM-483142.jpg 5 82 82

Katechismus pro mladé zprostředkovává souhrn katolické víry, tak jak byla předložena „Katechismem katolické církve (KKC z roku 1997), ovšem jazykem přiměřeným mladému člověku, nemá v úmyslu a ani se nesnaží bezpodmínečně vyčerpat všechny jeho obsahy. Kniha je psána formou otázek a odpovědí, za každou odpovědí jsou připojeny číselné odkazy pro další upřesnění a prohloubení v KKC. Následný komentář má poskytnout mladým dodatečnou pomoc, aby dokázali lépe pochopit danou otázku a její význam pro vlastní život. Katechismus pro mladé dále nabízí v průběžném postranním sloupci doplňující prvky, jako jsou obrázky, shrnující definice, citáty z Písma svatého, citáty svatých a spolehlivých učitelů víry. V jeho závěru najdeme věcný a jmenný rejstřík, který nabízí možnost snadno si vyhledat konkrétní místa v textu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Achillesaželva
29.02.2024 4 z 5

V době, kdy se mi to dostalo do ruky, jsem již byla zaměřená na hlubší studium teologie. A protože jsem tím pádem nebyla cílová skupina tohoto počinu, tak za sebe hodnotím pozitivně nejvíce dvě věci: nápad (že toto vůbec vzniklo) a grafické zpracování!!! Perfektní je, že hledáme způsoby, jak doktrínu předat mladým (a nejen jim) a též je opravdu osvěžující, že je kniha prostě pěkně udělaná!

Emik87
24.02.2024 5 z 5

YOUCAT je naprosto brilantně sepsaný katechismus přizpůsobený mladým lidem. Tleskám, tohle se povedlo.


amejzlík
07.03.2021 5 z 5

Kniha, která zodpoví mnoho otázek víry. Neocenitelný poklad. Když tápu, najdu v ní odpovědi téměř na všechny otázky. Nejlepší je si k ní vzít i Bibli. Je tam na ni hodně odkazů. Vždycky jsem si přečetla vysvětlení a v Bibli příslušnou pasáž. Knihu však není úplně dobré číst najednou. Nejlepší je vyhledat odpověď na otázku, kterou zrovna máte. Když se to přečte naráz, tak mozek není schopen pojmout vše, co bychom si měli zapamatovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených17x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit6x