Krev přehled

Krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369373/mid_wonder-woman-krev-NTQ-369373.jpg 4 69 69

Wonder Woman série

1. díl >

Wonder Woman je osamělá. Žije na pomezí světů. Královna Amazonek ji vychovala jako vlastní, ale princezna a bojovnice Diana mezi své krajanky nezapadá. Všechny znají legendu, podle níž byla stvořena z hlíny, aby bezdětná královna konečně získala vytouženou dceru – a proto se k ní chovají jako k někomu cizímu. I když ve světě ze všech svých superhrdinských sil bojuje za spravedlnost, doma zůstává vyvržencem. Daleko od amazonského Rajského ostrova hrají olympští bohové své vlastní temné hry. Marnotratný syn Apollón hodlá uchvátit uprázdněný trůn svého otce Dia a v nebezpečí se octnou nejen jiná mstivá božstva, ale i nevinní lidé. A co se nachází v samém jádru toho konfliktu? Wonder Woman a tajemství, které otřese celým jejím světem. Brzy se dozví pravdu o svém původu… a pak poteče krev.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Blood , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Ivan Kučera
04.05.2023 3 z 5

V roku 2011/2012 DC najalo Briana Azzarella (Batman: Zatracení, Joker, Lex Luthor: Muž z oceli), aby dcéru kráľovnej Hippolity uviedol na scénu v novom, sviežom podaní pre potenciálne nových čitateľov v novej sérii plánovanej ako dlhodobú. Táto kniha obsahuje jej prvých 6 zošitov. Azzarello mýtus Wonder Woman mohutne zasadil do sveta plného mýtov, histórie a legiend. Výdatným spôsobom ťaží zo šťavnatého, za mňa od detstva atraktívneho a napínavého gréckeho univerza. Môže sa zdať, že to robili mnohí pred ním, ktorí tiež písali o Wonder Woman... ale prekvapivo nerobili. Čo je čudné, lebo tá postava má dokonalé grécke pozadie (ehm) a zvádza k tomu. Oni na to kašľali. Azzarello nie. Žiaľ, to z komiksu automaticky ešte nerobí skvelú vec. Po scenáristickej stránke je to čistý priemer. Na rybie kone a podobné šaškárne som už fakt pristarý. Kresličsky máme dočinenia s čistým priemerom. Rutinná práca Tonyho Akinsa (omnibusy Vetřelci a Star Wars) a Cliffa Chianga (Paper Girls) ma nenadchla, dokonca mi pripadala jemne odfáknutá a divne rozkročená medzi tuctovým mainstreamom a trocha drsnejším poňatím. Aj scenár je čosi medzi: začína brutálne (za to, čo sa odohrá v stajni, by sa vari nemusel hanbiť ani Clive Barker), aby vo finále veľkolepo priplával Poseidón v podobe gigantickej ryby vyzerajúcej ako 25-eurový plyšák z Dráčika. Páči sa mi, ako Azzarello tlačí na pílu v zmysle, že Diana je vydedencom vo svojom vlastnom národe, keďže vznikla z hliny (wtf?) a teda spoločenstvo ju rešpektuje ako vynikajúcu bojovníčku a dcéru kráľovnej, ale ona cíti, že doňho nikdy nebude stopercentne, plnohodnotne patriť. Ale na druhej strane mi to príliš pripomínalo Thorgala. Pre mňa Wonder Woman: Krev určite nie je materiál za 4*, ale nebolo to zlé a istým spôsobom sa teším na ďalšie diely.

fvalek
18.12.2022 4 z 5

Tak, konečně trošku zpětně první díl a musím uznat, že tohle je hodně jiná Wonder Woman, ale nemusí to být nijak špatně. V podstatě klasicky kopíruje formát série New 52, kdy jsou příběhy temnější, hrdinové méně ikoničtí a archetypální a nic není tak sluníčkové, jak vypadá. Diana v téhle podobě je podstatně mladší, a to hlavně svou zralostí a zkušenostmi. Stále váhá, jaká vlastně je, co je její úkol a čím by měla být. Je nejistá, trošku brutálnější a zmítají jí emoce. Oproti klasické Dianě, která vždy ví vše nejlíp a je vzorem všech ctností je to velké překvapení a dost se mi to líbí.

Samotný příběh týkající se božských Diových bastardů je zajímavý po mytologické i osobní stránce. Spousta postav je jako by se zjevily jen tak z nebe, ale všechno je to dobře vysvětlené a příběh výborně postavený. Zaujalo mě pár scén, které byly hodně promyšlené, třeba Héra na Themysciře apod. Jinak ale je příběh trošku jednodušší, prostě jen pomsta a žárlivost, nic extra navíc. Stejně tak postavy jsou takhle na počátku trošku ploché, třeba nechápu, kdo by si mohl oblíbit Zolu na základě tohohle příběhu... Jinak se to ale začíná slušně rozjíždět a doufám, že čtvrtý díl bude pokračovat ve stejném duchu. :)


Marketplace
19.12.2021 3 z 5

Komiks jsem přečetl kvůli čtenářské výzvě. Dalo se to číst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krev v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x