Galaktický konvoj přehled

Galaktický konvoj https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70850/galakticky-konvoj-70850.jpg 4 27 27

Wilf Brim série

< 2. díl >

Nejodvážnější válečník Impéria navigátor Wilf Brim byl přidělen na loď Defiant – první z nové třídy válečných lodí, stavěných k ochraně Imperiálních konvojů proti nebezpečné Lize Temných hvězd. Wilfovým úkolem je válčit proti zuřivým hordám útočníků… a zároveň se pokouší bojovat i o zakázanou lásku princezny Margot. Objevuje, že útočníci užívají zkázonosný „ohýbač“, který umožňuje zneviditelnit jejich lodě, a že obrovská, neodhalitelná ligerská armáda míří k soustavě Hadoru.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Brokilon , Wales
Originální název:

Galactic Convoy


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Galaktický konvoj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Llewelyn
08.08.2023 5 z 5

Druhý díl cyklu je stejně dobrý, jako díl první. Wilf Brim už není nadaným zelenáčem ve Flotile, ale celkem známá osobnost v Impériu. Nové postavy a nová loď dodaly dalšímu dobrodružství nový rozměr. Nepřátelé jsou stejně krutí a vynalézaví, ženy stále smyslné a akce pěkně drsná.
Jak jsem psal v komentáři minulého dílu, nejvíce se mi líbí ta atmosféra doby. Je to i v tomto díle, Atalanta má své kouzlo, stejně jako její obyvatelé.
Časem jsem rychle smazal rozdíl mezi "ačkovou" a "béčkovou" literaturou. Po dočtení musí zůstat člověk v tom krásném stavu, kdy ještě hodinu nebo den po zaklapnutí knížky člověk o tom s úsměvem přemýší a těší se na další díl. To je to, proč čtu.

kokrokr
24.05.2020 4 z 5

Celá tahle sága je výborné oddechové čtení a leží v mé knihovně. Je jasné, že autor čerpal inspiraci z letecké bitvy o Anglii. Celá série na mě působí jako vynikající béčko, což není vůbec špatné. Baldwin píše velmi dobře, ale Weber /Honorsága/ a Forstchen /Wing Commander/ jsou literárně přece jen lepší. Mám tuto ságu rád, jen mě chybí vysvětlení jak celý konflikt říší Onrada a Nergola dopadl.


enymey
09.01.2020 5 z 5

Ze začátku jsem tomu chtěla dát tři hvězdy. Trochu mě nudily popisy hvězdoletů apod. Rozjezd byl pomalý, ale pak mě to neskutečně chytlo a chodila jsem spát v 1, abych mohla ještě chvíli číst. Válečný konflikt měl spoustu zvratů, to mě bavilo, nakonec i osud klíčového plavidla (které bylo samo o sobě takovou hlavní neživou postavou). Jedině, co by někoho mohlo odradit, byla romantická linka příběhu, na konci až trochu kýčovitá. Za mně nakonec plných pět hvězd!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Galaktický konvoj v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

space opera bitvy kosmické lodě

Autorovy další knížky

Bill Baldwin
americká, 1935 - 2015
1993  77%Navigátor
1995  81%Galaktický konvoj
2004  78%Vzdor
2017  84%Zvrat
1999  81%Žoldnéři